İspanyol usulü Tavuk Pilav

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
yemek_88dedce9-364c-4ec5-ac00-6f0af43a8a93_1.jpg


İspanyol usulü Tavuk Pilav


Malzemeler:

4 adet kemiksiz ve derisiz tavukgöğsü
3 yemek kasığı bitkisel yağ
1 bardak yasmin pirinç
2 ¼ bardak tavuk suyu
1 adet limon
Kıyılmış maydanoz (Servis için)

Sos için gerekli malzemeler:

2 çay kaşığı tütsülenmiş biber
1 çay kaşığı sarımsak tozu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı kişniş

Yapılışı :

İlk önce sosundan başlıyoruz ve yukarıda belirtilen bütün malzemelerimizi karıştırıyoruz. Güzelce karıştırdıktan sonra yarısını bir kenara ayırıyoruz. Limonumuzu ikiye bölüyoruz ve yarısını sosu için kullanmak üzere kenara koyuyoruz. Orta boy bir tavamıza tavuklarımızı yerleştiriyoruz ve 2 yemek kaşığı yağ ilave ediyoruz. Hazırlanan sos ile tavukları yağlayın ve öyle yerleştirin. Tavukları karışım ile 2-3 dakika pişirin. Sonrasında başka bir tavaya geçirin. Geçirdiğiniz tavanın içine pirinci, tavuk suyunu yarım çay bardağı limonu, hazırlanmış olan karışımı koyun ve hep birlikte karıştırın. Hepsi birlikte 20-25 dakika boyunca pişirin ve ara ara kontrol edin. İyice piştikten sonra ayırmış olduğunuz limon dilimlerinizi ve mayonuzu ekleyerek servis edebilirsiniz.

Tarif: lecremedelacrumb.com​
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst