İspanyol mutfağından 10 leziz tarif

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.517
Puan
113
Konum
İstanbul
İspanyol mutfağından leziz tarifler

İspanyol kültürünün enfes yemek tarifini denemeye ne dersiniz?
cghhj_01324609-2cad-498b-830a-9db7ebf8ae01_14_1D986A90-4C4B-4BE2-88E3-5F0B50519687.jpg

Dünya mutfağında ayrı bir yere sahip olan ve zengin yemek çeşitleriyle tanınan İspanyol mutfağından seçme lezzetleri sizler için derledik...

Bu geniş yemek kültürüne siz de mutfağınızda yer açmaya ne dersiniz? Kolaylıkla yapabileceğiniz İspanyol yemek tarifleriyle konuklarınıza ziyafet şöleni yaşatabilir, damakları şenlendirebilirsiniz.

1_184201210954_33585.JPG


Karpuzlu gazpacho

Malzemeler

200 gr karpuz
1 adet soyulmuş salatalık
4 adet doğranmış domates
2 çorba kaşığı şeri sirkesi
4 çorba kaşığı natürel sızma zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Yapılışı

Karpuzun çekirdeğini çıkarıp küçük küpler şeklinde doğrayın. Tüm malzemeleri gazpachonun kıvamının tam istediğiniz gibi olduğundan emin olarak blendırdan geçirin. İnce bir elekten geçirip süzün. Bir süre buzdolabında saklayın.

2_184201210954_33585.JPG


Barcelona usulü omlet

Malzemeler

2 adet patates
8 adet siyah zeytin
8 adet yeşil zeytin
1 adet soğan
3 adet yumurta
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı

Patatesleri soyup kare kare ufak doğrayın, zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp yarım yarım bölün, soğanı kıyın. Önce patatesleri tavaya bir yemek kaşığı yağla koyup kavurun kızarmaya başlayınca soğanı ve zeytinleri salçayla birlikte ekleyip kavurmaya devam adin. Soğanlar pembeleşince çırpılmış yumurtaları ekleyin tuzunu koyun ve karıştırarak pişirin karabiber ekleyerek servis yapın.
ekolay
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.517
Puan
113
Konum
İstanbul
3_1842012101012_33585.JPG

Bademli patates çorbası

Malzemeler

6 adet orta boy patates (küp doğranmış)
1 adet orta boy soğan (yemeklik doğranmış)
2 diş sarımsak (ince dilimlenmiş)
1 çay bardağı kabuksuz badem (fırınlanmış)
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1/2 çay kaşığı muskat
1 adet et bulyon

Yapılışı

Küp doğranmış patatesleri zeytinyağında 5 dakika soteleyin ve soğanı ilave ederek 2 dakika daha pişirn. Sarımsağı ve kavrulmuş bademleri ilave edin ve 2 dakika daha pişirin. Son olarak baharatları ilave edin. 1 adet Knorr Et Bulyonu 1 litre sıcak suda eritin ve patateslere ekleyin. Yaklaşık 20 dakika kısık ateşete çorbayı pişirin. Patatesler yumuşadıktan sonra çorbayı rondodan geçirirerek püre yapın ve içine tereyağını ilave ederek ateşin altını kapayın.

Paprikalı bademler

Malzemeler

1 su bardağı kabuksuz badem (haşlanmış)
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı paprika (tatlı toz biber)
1 çay kaşığı acı toz biber

Yapılışı

Bademleri 10 dakika çok kısık ateşte zeytinyağıyla soteleyin. Kaseye alın ve tuz ile lezzetlendirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve bademeleri tepsiye alarak üzerine biberleri gezdirin. Yaklaşık 20 dakika oda sıcaklığında kurumalarını bekleyin.

ekolay
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst