İspanya Mutfağı'ndan fırında sarımsaklı tavuk

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul

292tavukfırında54-2155_292.jpg
trans.gif


İspanya Mutfağı'ndan fırında sarımsaklı tavuk

İspanya'nın zengin mutfağından fırında sarımsaklı tavuğu mutlaka denemelisiniz...

4 Kişilik

Gerekli Malzemeler:

4 parça kalçalı tavuk but
8-10 diş sarımsak
8 taze patates
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Taze kekik dalları

Hazırlanışı:

Tavuk butlarını fırın kabına yerleştirin. Patatesleri iyice yıkayıp kabuklarını soymadan dilimleyin ve tavukların aralarına yerleştirin. Sarımsak dişlerini kabuklu olarak ekleyin.

Tuz, karabiber serpiştirip zeytinyağı gezdirin. Taze kekik dallarını dizip üzerini yağlı kağıt ile kapatın ve 190 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

İspanyol Mutfağı Hakkında:

Dünyanın sayılı mutfaklarından İspanyol Mutfağı, İspanya'nın Endülüs olarak da bilinen Andalucia bölgesi, Kuzey Afrika ve Akdeniz mutfağının sentezinden oluşuyor.

Domates, sirke, zeytinyağı, ekmek içi, soğan, salatalık, ve yeşil biber ile pişirilen, ekmek kırıntılı soğuk çorba 'gazpacho', soğuk yenilen mezelerden oluşan "tapas" tabakları ve deniz ürünleri en çok bilinen İspanyol lezzetleridir.
Kaynak: Lezzet Dergisi
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst