Ispanaklı Piliç Köfte
Kıymanın içine yumurtayı, tuzu, maydonozu, karabiberi, rendelenmiş soğanı katıp yoğurun. Daha sonra buzdolabında 20 dakika dinlendirin. Bu arada ıspanağı haşlayın ve ince ince doğrayın. Domatesin kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde kesin. Ayrı bir tavada yağı kızdırın. Domates ve ıspanağı sote edin. Dolaptan çıkardığınız kıymayı köfte büyüklüğünde parçalara ayırın. Ortalarına ıspanaklı karışımdan koyup üzerini kapatın. Hazırladığınız köfteleri ızgarada pişirin. Patates ezmesi veya sebze ile servis yapabilirsiniz. 1 porsiyon: 175 kalori
4
kişilik
60 dakika
Türkiye
Malzemeler
500 gr tavuk kıyması
1 kg ispanak
2 domates
2 yumurta
1 soğan
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Maydanoz
Tuz, karabiber
Kıymanın içine yumurtayı, tuzu, maydonozu, karabiberi, rendelenmiş soğanı katıp yoğurun. Daha sonra buzdolabında 20 dakika dinlendirin. Bu arada ıspanağı haşlayın ve ince ince doğrayın. Domatesin kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde kesin. Ayrı bir tavada yağı kızdırın. Domates ve ıspanağı sote edin. Dolaptan çıkardığınız kıymayı köfte büyüklüğünde parçalara ayırın. Ortalarına ıspanaklı karışımdan koyup üzerini kapatın. Hazırladığınız köfteleri ızgarada pişirin. Patates ezmesi veya sebze ile servis yapabilirsiniz. 1 porsiyon: 175 kalori
4
kişilik
60 dakika
Türkiye
Malzemeler
500 gr tavuk kıyması
1 kg ispanak
2 domates
2 yumurta
1 soğan
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Maydanoz
Tuz, karabiber