Ispanaklı Piliç Köfte

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.405
Puan
113
Ispanaklı Piliç Köfte


Kıymanın içine yumurtayı, tuzu, maydonozu, karabiberi, rendelenmiş soğanı katıp yoğurun. Daha sonra buzdolabında 20 dakika dinlendirin. Bu arada ıspanağı haşlayın ve ince ince doğrayın. Domatesin kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde kesin. Ayrı bir tavada yağı kızdırın. Domates ve ıspanağı sote edin. Dolaptan çıkardığınız kıymayı köfte büyüklüğünde parçalara ayırın. Ortalarına ıspanaklı karışımdan koyup üzerini kapatın. Hazırladığınız köfteleri ızgarada pişirin. Patates ezmesi veya sebze ile servis yapabilirsiniz. 1 porsiyon: 175 kalori
4
kişilik

60 dakika

Türkiye


Malzemeler

500 gr tavuk kıyması
1 kg ispanak
2 domates
2 yumurta
1 soğan
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Maydanoz
Tuz, karabiber
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst