
ISPANAKLI LOKUM KEK TARİFİ
Malzemeler:
4 yumurta (Yumurtalar büyükse 3 yumurta)
4 klasik kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
4 kahve fincanı un (Eğer hamur cıvık olursa biraz daha eklenebilir)
1 su bardağı ıspanak püresi
2 fincan su
Arasına :
1 paket sade krem şanti
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı hindistan cevizi
Hazırlanışı:
1 bağ ıspanağı temizleyin ve tencereye koyup üzerini geçecek kadar su koyup hafif haşlayın.
Yumuşayan ıspanakların suyunu sıkın ve robottan geçirip püre yapın.
Yumurtaları karıştırma kabına alın iyice çırpın.
Şekeri ekleyip çırpmaya devam edin.
Ispanak püresini ve suyu ekleyip karıştırın.
Elenmiş unu,kabartma tozunu ve vanilyayı karışıma ekleyip karıştırın.
Dikdörtgen fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve üzerine hazırladığınız ıspanaklı keki dökün.
Önceden ısıtılmış 170 derecede pişirin.
Kekin kolay rulo yapılabilmesi için fırında çok kalmadan sertleşmeden fırından almanız gerekiyor.
Kek pişince hemen fırından çıkartın ve soğumaya bırakın.
Krem şantiyi sütle çırparak hazırlayın ve dolapta soğutun.
Soğuyup krema kıvamını alan şantiyi ıspanaklı kekin üzerine dökün ve spatula ile düzenleyin.
Hindistan cevizini şantinin üzerine serpiştirin.
Bıçak yardımıyla kekten önce boyuna şeritler kesin. (Eğer ince olmasını isterseniz 2 parmak kalınlığında boyuna kesip,enine 2 parçaya kesebilirsiniz.Daha büyük rulolar hazırlamak isterseniz daha kalın keserek porsiyonluk rulolar yapabilirsiniz.)
Sonra enine keserek,kestiğiniz şeritleri rulo yapın ve servis tabağına alarak servis yapın.
Afiyet şifa olsun..
Kaynak : umutsepetim