Ispanaklı lezzet topları
- 1 kg ispanak
- 2 su baragi ekmek ufalanmis
- 1 kahve fincani cevis ici
- 1 su bardagi beyaz tuzsuz veya cok az tuzlu beyaz peynir (kasar peyniride olabilir
- 1 cay kasigi karabiber
- 2 adet yumurta
- 2 su bardagi sivi yag (misir ozu yagi)
- 3 yemek kasigi galeta unu
- İspanaklarin saplarini yaprakalarini ayri ayri ayiklayalim.
- Yapraklari Bol su il e yikayip sıkarak suyunu suzelim.
- İspanaklari, cekilmis ekmek,ceviz ici,karabiber,beyaz peynir,hepsini,rondoya koyalim cok az kiyilmasi gerekiyor,
- Kiyilan malzemeleri avucumuzda ceviz buyuklugunde toplar yapalim.
- Once galeta ununa sonra cirpilmis yumurta sarisina bulayip kizgin yagda kizartalim.
- Makarna yaninda servise servise sunalim afiyet olsun..