İSMEK 16. Geleneksel sergi ve festivali başladı

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
ismek_16_geleneksel_sergi_ve_festivali_basliyor13704285330_h1035161.jpg


İSMEK 16. Geleneksel sergi ve festivali başladı

İSMEK'in, geleneksel olarak her yıl düzenlediği sergilerin 16.'sı Feshane Uluslararası Kongre ve Kültür Merkezi'nde kapılarını bugün ziyaretçilere açtı.

Her yıl âdeta bir görsel şölen havasında geçen İSMEK Genel Sergisi'nin 16.'sı, 8-22 Haziran 2013 tarihleri arasında Feshane Uluslararası Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek. İSMEK'in, geleneksel olarak her yıl düzenlediği sergilerin 16.'sı bugün başladı. Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Feshane Uluslararası Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek olan serginin açılışı bugün gerçekleştirildi.

Feshane'de 16. İSMEK Genel Sergi ve Festivali için kurulan tüm branşlara ait stantlarda, İSMEK kursiyerlerinin bir yıl boyunca öğrendikleri sayesinde ürettikleri el emeği göz nuru ürünler, ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Sergide aynı zamanda bir satış merkezi oluşturuldu. İSMEK'li kursiyerler, bu sayede el emeği çalışmalarının satışından gelir elde etme fırsatı bulabilecek. İSMEK'te verilen eğitimlerin canlı performansla tanıtımı bu yıl da branş stantlarına kurulan atölyelerde gerçekleştirilecek.

icjpg_h18.jpg


İstanbul halkı, her yıl olduğu gibi bu yıl da İSMEK Genel Sergisi sayesinde sanata doyacak. Kursiyerlerin maharetli ellerinden çıkan çiniden ebruya, hat sanatından kitre bebeğe, kuyumculuktan resme kadar İSMEK'in eğitimini verdiği tüm branşlara ait ürünler ziyaretçilere âdeta görsel bir şölen sunacak. Ayrıca İSMEK'in bu eğitim yılında düzenlediği "İstanbul ve Sanat" konulu branş yarışmasının ödüllü eserleri de 16. Genel Sergi ve Festivali'nde görücüye çıkacak. Sekiz branşta toplam 643 eserin arasından, her biri alanında tanınmış profesyonel bir jüri tarafından titizlikle incelenerek seçilen hat, tezhip, ebru, minyatür, çini, makine nakışı, resim ve fotoğraf branşlarındaki eserler, sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

İSMEK 16. Genel Sergi ve Festivali boyunca, İstanbul halkına, alanında uzman kişiler tarafından seminerler verecek. Etkinlikler kapsamında ayrıca Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Klasik Batı Müziği konserleri, müzik ve şiir dinletileri de düzenlenecek. Etkinlikler herkese açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

Açılışı bugün yapılan İSMEK 16. Genel Sergi ve Festivali, 22 Haziran gününü kadar, her gün 10:00 ile 19:30 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Kaynak: Haber7
 

füreyya

Daimi Üye
Katılım
1 Eylül 2011
Mesajlar
2.315
Tepki
2.323
Puan
113
Konum
...
Feshane'ye gitmek lazım mutlaka.
Harika şeyler sergileniyor :ask:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst