İslim Kebabı
Malzemeler
3 adet uzun patlıcan
300 gr dana eti
1 soğan
1 yemek kaşığı salça
1 büyük domates
2 tane sivribiber
1 tane kırmızıbiber
1 tane defne yaprağı
Karabiber,tuz,
Yapılışı
Eti defne yaprağı koyarak düdüklü tencerede haşlayın.Ayrı bir yerde soğanı,biberleri ve salçayı kavurun.Yarım domatesi ekleyip baharatları ile beraber haşlanan ete ekleyin biraz daha pişirip kenara alın.
Patlıcanları tuzlu suda bekletin.Yıkadıktan sonra kağıt havlu ile kurulayın. İnce şeritler halinde keserek kızartın.
Patlıcanları 2'li olarak artı şekli verip ortasına etten bir miktar koyun ve patlıcanların kenarlarını üzerine kapatın yeşilbiber ve domates koyarak kürdan batırın.
Fırına giren bir kaba aktarıp etin suyundan ekleyerek 180 derecede domatesler yumuşayana kadar pişirin
Afiyet Olsun