Islak mayoya dikkat

BELKIS

Daimi Üye
Katılım
17 Temmuz 2008
Mesajlar
454
Tepki
307
Puan
63
Konum
İSTANBUL

Denizden çıkınca üzerinizde kuruyan ıslak mayonuz idrar yolu enfeksiyonlarına neden olabilir...


İdrar yolu enfeksiyonları özellikle ileri yaşlarda önemli bir sağlık sorunu haline geliyor.

Menopoz dönemindeki kadınlarda ve prostat sorunlarının sıklaştığı 40-50’li yaşlardan itibaren idrar yolu enfeksiyonlarına daha sık yakalandığı biliniyor. Ancak yaz mevsiminin gelmesiyle soluğu tatil yerlerinde
alan çocuk ve gençlerde de bu sorun sıklaşıyor. Burada bilmeniz gereken en önemli nokta idrar yolu enfeksiyonlarının hafif ve kolay tedavi edilebilen hastalıklar olduğu ancak ihmal edildiğinde böbreklere kadar uzanan ve kalıcı hasarlar bırakan yan etkileri olduğudur.

İdrar yolu enfeksiyonları çeşitli belirtilerle ortaya çıkabilir. Bazı durumlarda aniden gelen idrar hissi kişiyi gece yataktan kaldıracak kadar kuvvetli olabilir. Apar topar tuvalete gidildiğinde sadece birkaç damla idrar yapmak, bu esnada da şiddetli yanma hissetmek hiç de hoş olmayan bir durumdur. Bunun yanı sıra kötü kokulu, kanlı veya bulanık idrar, kasık veya böğür ağrısı da idrar yolu enfeksiyonlarının belirtileri arasındadır. Ancak ileri yaştakilerde idrar yolu enfeksiyonlarının hiçbir belirti vermeyebileceğini de bilmelisiniz. Eğer siz de idrar yolu enfeksiyonu geçirdiğinizden kuşkulanıyorsanız vakit kaybetmeden uzman bir hekime başvurmalısınız. Doktorunuz idrar analizi ve kültürü ile şikayetlerinizi inceleyecek, size uygun bir tedavi önerecektir.

İdrar yolu hastalıklarından yaz aylarında alacağınız küçük tedbirlerle korunabilirsiniz. Deniz ve havuz ortamının, rüzgarlı havaların ve ıslak mayo ile kalmanın idrar yolu enfeksiyonlarını arttıracağını bilmelisiniz. Bu nedenle deniz veya havuzdan çıktığınızda temiz bir su ile duş almalı, mutlaka mayonuzu değiştirmeli ve hava rüzgarlı ise bel ve kasık bölgelerinizi bir havlu sararak korumalısınız. Özellikle prostat sorunu yaşayan erkeklerin ıslak mayolarını değiştirmeleri çok önemlidir.

Terlemenin fazla olduğu yaz aylarında sentetik iç çamaşırlarından kaçınmalı, pamuklu, rahat ve geniş kıyafetler tercih etmelisiniz. İdrar yollarınızın daha iyi çalışması için günde 6-8 bardak su içmeli, alkol ve kafeinli içeceklerden uzaklaşmalısınız. İdrarınız geldiğinde tutmadan hemen tuvalete gitmeniz, hatta idrarınızın gelmesini beklemeden 3-4 saatte bir idrara çıkmanız da size yardımcı olacaktır. Genital bölgelerinizi kimyasal olmayan hafif sabunlu su ile temizlemek de oldukça faydalıdır
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Ben bu konuda dikkatliyim, oglumunda sudan cikinca mayosunu degistiririm.
 

günce

Daimi Üye
Katılım
21 Ocak 2011
Mesajlar
473
Tepki
658
Puan
93
Konum
izmir
Faydalı bir bilgi canım...
Dikkat etmek gerekir...:elis:
 

denizkızı

Daimi Üye
Katılım
23 Şubat 2009
Mesajlar
3.199
Tepki
1.901
Puan
113
Konum
İZMİR
sağol canım ama ben hiç değiştirmem mayomu ..biliyorum da zararlarını ama yatıveriyor insan güneşin altına işte..
:deli:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst