İsitme sorunlarinin isaretleri

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
İsitme sorunlarinin isaretleri

Birçok küçük çocuk anne babasının söylediklerinin yarısını duymuyormuş gibi görünür fakat çoğu zaman bu seçici dinleme ya da dikkatsizlikten kaynaklanır. Gerçekten iyi duymayan bir çocuk aşağıdaki işitme kaybı işaretlerinin bir ya da daha fazlasını gösterir (bunlardan bazılarına iyi duyan bir çocukta da rastlanabilir):
• Bazen ya da çoğu zaman başkalarının ne söylediğini duymak konusunda gözle görülür bir yetersizlik göstermek.
• Konuşanla yüz yüze olmadığı ve sesin yanlardan geldiği zamanlar işitme zorluğu çekmek. İşitme duyuları zayıf birçok çocuk içgüdüsel olarak gelişmemiş bir dudak okuma öğrenirler ve böylece konuşanın dudaklarını gördükleri zaman daha fazla şey anlarlar.
• Çok sessiz konuşulduğunda sürekli olarak cevap vermemek.
• Bazı sözlü ya da diğer işitsel işaretleri sürekli olarak ihmal etmek.
• Bazı direktifleri takip etmede gözle görülür bir başarısızlık (yaşla ilgili olandan daha fazlası).

• Anlama ve konuşmada akranlarına göre kelime dağarcığının zayıf olması. Çocuk gelişimin gecikmesinden dolayı "yavaş" olarak isimlendirilebilir
• Müziğe tepki göstermede bir zayıflık. çocuk alkışlamıyorsa, kendi kendine şarkı söylemiyorsa ya da müziğin ritmine göre hareket etmiyorsa veya özellikle çocuklar için hazirlanmış müziklerde, çalan müziğe katılıp bundan zevk almıyorsa.
» Dildeki nüanslara tepki vermede zayıfsa (sesinizin tonundan kızgın mı, üzgün mü, neşeli mi ya da bunun gibi olup olmadığınızı anlamış gibi görünmüyorsa).
• Çevresindeki seslere karşı aldırmaz görünmek (telefon veya kapının zili, saatin alarmı, kuş ötüşü, rüzgarın uğultusu gibi).
• Birbirlerine benzeyen kelimeleri ayırt etmekte zorlaniyorsa (kapı ve sapı, kek ve tek gibi).
• Sorulara uygun cevaplar vermemek ("Bir yap-bozla oynamak istiyor musun?" "Hayır aç değilim.").

Kaynak: cocukbakimi.com
 
G

guzelcem

Misafir
Çok önemli bir konu canısı emeğine sağlık:eek: ben 96 yılında kulağımdan çok şiddetli darbe almışdım doktora ilk eş oğlumun babası diyeyim götürmedi korkmuşdu kanama çok şiddetli ağrı oldu dahası anlamamaya başladım yani duyuyordum anlayamıyordum:alsana: ve rahatsızlığım ilerlemiş geçen sene işitme merkezine gitdik sol kulağımda orta şiddetde zayıflama cihaz verdi doktorum yeni çıkan kulak içine yerleştiriyorsun anlıyorum şimdi ama bana dezavantaj getirdi hiç ummadığım kişi ve kişilerin konuşmalarını duyduğum zaman hem üzülüyorum hemde tedirgin oluyorum çünkü cihaz ın müthiş gücü var :aglayan:neyse inanın herşeyin başı sağlık sağlık RABBİM cümlemise acil şifalar versin.:dertli:
 
OP
sadiye

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Cok gecmis olsun canim, keske zamanin de götürülseydin. Umarim cok büyük bir sorun olmaz. :hhhhhh:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst