"İşimin en iyi tarafı, işimi sevmiş olmam"

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Yenibiriş, “Önceki veya mevcut işinizin en iyi tarafı nedir?” konulu bir anket düzenledi. Yaklaşık 30 bin kişinin katıldığı anketten ilginç sonuçlar çıktı. En yüksek oyu, ücret ya da arkadaş ortamı değil, yapılan işin sevilmesi aldı.

İnternet üzerinden verdiği insan kaynakları hizmetleriyle bireylerin iş arama süreçlerini kolaylaştıran Yenibiriş, okurlarına ve üyelerine yönelik bir anket yayınladı. “Önceki veya mevcut işinizin en iyi tarafı nedir?” konulu ankete yaklaşık 30 bin kişi katıldı. Şaşırtıcı sonuçların ortaya çıktığı ankette ücret, arkadaş ortamı gibi unsurlar arka sıralarda yer alırken, katılımcıların %40’ı (12 bin kişi) “İşimin en iyi tarafı, işimi sevmiş olmam” dedi.

Yeni bir iş okur ve üyelerinin %32’si de, işlerinin en iyi yanının gelişme imkanı sağlaması olduğunu belirtti. Diğer seçenekler ise oldukça gerilerde kaldı. “İş arkadaşlarım” seçeneğini işaretleyenlerin oranı %20 (6 bin kişi) civarında olurken, ücret son sırada yer aldı (%8).

Anket sonuçlarını yorumlayan Yeni bir iş yazarı Prof. Dr. İsmet Barutcugil, “işimin en iyi yanı, işimi sevmiş olmam” diyenlerin sayıca fazla olmasını, günümüzde özellikle genç insanların, sevdikleri işlerde çalışmak istemelerine bağladı. Barutcugil’e göre, gençler kendilerini, zevklerini ve isteklerini önemsiyorlar; ayrıca iş ve kariyer kavramına daha farklı yaklaşıyorlar. Genç kuşak çalışanlar, anne-babalarının yaptığının aksine, sosyal ilişkilerin olmadığı bir yaşamı kabullenmek istemiyor, iş yaşamlarını kendileri biçimlendirmek istiyorlar.

Barutcugil, ikinci sırada “işimin en güzel tarafı, gelişme imkanı tanıması” yanıtının gelmesini ise şöyle değerlendirdi: “Anketi bu şekilde cevaplayanlar, sürekli güncel kalabilecek, değişimi yakalayabilecek iş ortamlarının ve eğitim-geliştirme imkanlarının olduğu işleri tercih ediyorlar. İş değiştirmelerinin kolay olmasını istediklerinden, her an için ‘pazarlanabilir’ nitelikte olmayı önemsiyorlar.”

Prof. Barutcugil, iş arkadaşları ve ücret konusunun arka sıralarda yer almasıyla ilgili olarak ise şunları ifade etti: “Bu kişiler, arkadaşlarını yalnızca iş ortamlarından seçmedikleri için iş arkadaşlarıyla olan ilişkilerine çok da fazla önem vermiyorlar. Ayrıca kendilerini ve geleceklerini bir önceki kuşağa göre daha güvencede görebildikleri için ücreti son sırada düşünebiliyorlar.”
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst