Işıltılı makyaj nasıl yapılır?

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Işıltılı-makyaj_e7cad964-e823-41cc-919e-c5a62e5e2439_3.jpg

Işıltılı makyaj nasıl yapılır?

Işıltınızla göz kamaştırmak ister misiniz? Çok hoşunuza gideceğini düşündüğümüz göz alıcı makyajları ve nasıl yapıldığını bu haberimiz altında bir araya topladık. Denemek isterseniz, hemen malzemelerinizi hazırlayın!

İlk olarak hafif bir ışıltıyla başlayalım. Yeni başlayanlar için yapılması en kolay olan makyajımız bu. Bu parıltılı göz makyajını yapmaya, göz kapaklarımızın kenarına bronz, ****lik bir göz farı sürerek başlıyoruz. Gözünüzün altına ve üstüne, oldukça kalın bir şekilde göz farını sürün. Kirpiklerinizin bitiminden, kaşlarınızın üet kısmına doğru uzatın.

İş makyaja ışıltı katmaya geldiğinde ise, ıslak simli farları kullanabilirsiniz. Gözünüze sürdüğünüz farın üzerinden bu sefer de simli farınızla geçiyorsunuz. İlk denemenizde aralarda boşluklar kalabilir, ya da far topak topak olabilir. Merak etmeyin, zamanla siz de kolaylıkla bu işlemi yapabilir duruma geleceksiniz.

Makyajı bitirmek için ise yanaklarımıza allığımızı ve parlatıcımızı sürüyoruz. Bu makyajın doğası sade olduğundan, çok koyu renklerde rujlardan kaçının. Dilerseniz daha sonra farklı renklerde farlarla, değişik görünümler deneyebilirsiniz, fakat mat göz farınızın ve simli farınızın aynı renk tonlarında olmasına özen gösterin.

Bu görünümü yaratan Christopher Ardoff, “öncelikle üst kirpik dibine simli likit eye liner uygulayarak takma kirpiğin belirginliğini arttırın” diyor. Simli takma kirpiğin dip kısımlarına kirpik yapıştırıcısını sürün, biraz bekleyin ve dıştan içe doğru yapıştırın.

Temizlemek için ise; kirpiği yavaşça çıkarın ve ardından yağ bazlı bir makyaj temizleyici ürün kullanın. Böylece kirpik dibinizde hiç yapışkan artığı bırakmamış olacaksınız.


parlak-saçlar_54aa6bbc-90c2-49a4-9772-0ad9442e4fd6_1.jpg


Eğer ışıltının yanlızca makyajla sınırlı kalmasını istemiyorsanız, saçlarınıza da parlaklığı aynı ölçüde taşıyabilirsiniz. Bunun için ayırdığınız beşer santimlik saç tutamlarını ince saç maşasıyla şekillendirin. Bukleleri kıvırıp siyah tokayla sabitleyerek 20 dakika bekleyin. Ardından serbest bıraktığınız tutamları, fırçayla tarayarak yumuşak ve kabarık dalgalar elde edin. Son aşamada saç spreyi sıkın ve altın rengi simleri bu tutamlara dökün.

Temizlemek içinse; saçlarınızı bir yana doğru alıp domuz kılı bir fırçayla tarayın. Fırçanın sık telleri simleri toplayıp saçlarınızdan uzaklaştıracak. Son olarak arındırıcı bir şampuanla saçlarınızı yıkayın


parlak-tırnaklar_6fb803c1-28d2-4406-9629-442261072201_1.jpg


Tırnaklarınıza siyah oje sürün ve kurumalarını bekleyin. Tırnakların dipte kalan üçte birlik kısmını siyah haliyle bırakacak şekilde mavi simli bir ojeyi uçlara kadar uygulayın ve kurumalarını bekleyin. En uçlara ise altın sarısı bir oje uygulayıp bu çarpıcı görünümü elde edin.

Nasıl temizlenir: Asetonlu pamuğu bir dakika süreyle tırnakların üzerinde bekleterek ojenin yumuşamasını sağlayın. Ve sonra ojeyi çıkarın.

parlak-dudak-makyajı_3037928c-84f9-4e95-99e7-62b581dcd3f8_1.jpg


Nasıl yapılır: Dudaklarınıza kırmızı ruj sürün ve orta kısma altın rengi dudak parlatıcısı dokundurun. Far fırçasını kırmızı sime bulayın. Dışta kalan bölüme kırmızı; parlatıcı uyguladığınız kısma ise sarı simi sürün.

Nasıl temizlenir: Vazelin uygulayarak simin çözülmesini sağlayın. Makyaj temizleme mendili ile dudak makyajınızı temizleyin.


göz-makyajı_4fc9ce71-7dab-4b6b-ba73-d22897cade98_1.jpg


Nasıl yapılır: Bu göz makyajı için iki ayrı cımbıza ihtiyacınız olacak; biri yüz için kullanılan pulları tutmaya, diğeri ise bunları yapıştırıcıya batırmaya yarayacak. Pulu yapıştırıcıya batırdıktan sonra 30 saniye bekleyin ve yapıtırmak istediğiniz bölgeye bastırın. Gözün dış köşesinden şakaklara doğru yapıştıracağınız bir kaç adet pul, çok etkileyici görünecek. Göz pınarlarınızın çevresine de pulları uygulayabilirsiniz ancak yapıştırıcının gözünüze fazla yaklaşmamasına dikkat edin.

Nasıl temizlenir: Seloteyp bandı, yapışkan kısmı dışta kalacak şekilde parmağınıza dolayın. Pulların üzerine yapıştırın ve çekin.

ekolay
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst