Irmikli Kadayif Tatlisi-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
irmikli_kadayif.jpg


İrmikli Kadayıf Tatlısı

Malzemeler:
500 gr kadayıf
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı irmik
100gr tereyağı
1 tatlı kaşığı pekmez üzüm veya dut.
Şerbeti:3 su bardağı şeker 2 su bardağı su.1-2 damla limon.
Yapılışı:
İrmik ve sütü kaynayıp katılasıncaya kadar kaynatın ve soğumaya bırakın.
Tereyağını eritin. kadayıfın üzerine dökün ve iyice harmanlayın. pekmez ve birazcık katı yağ margarin veya tereyağını karıştırıp tepsiye sürün.kadayıfın yarısını tepsinin altına yerleştirin ve irmik kremasını kaşık yardımıyla arasına sürün.
Kadayıfın diğer yarısınıda üzerine koyun ve 175 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin. şerbetin malzemelerini 15 dk kaynatın ve soğutun. fırından cıkmış sıcak kadayıfın üzerine dökün. Soğuyunca servis yapın… afiyet olsun.
not: yiyenler arasındakini peynir zannediyolar. nerden aldın diye soruyolar. bende cok şaşırıyorum ama irmik olduğunu şimdiye kadar kimse anlamadı:):):) kolay gelsin….


ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst