Irmik Tatlımmmm-Resimli

kSo

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
8.266
Tepki
5.908
Puan
113
Konum
İsTaNBUL
8 yada 10 kişiliktir bu malzemeler

1 su bardagı irmik
4 su bardagı süt
birbuçuk su bardagı tozşeker
3 çorba kaşığı hindistan cevizi
1 paket vanılya


üzeri için: 1 paket (80gram) bitter çikolata
yarım çay bardağı kıyılmış antepfıstıgı


ocaga koydugunuz bir tencereye irmik,4 su bardagı süt ve toz şekeri koyup karıştırın.vanilya ve hindistan cevizini ekleyip koyulaşana kadar pişirin ve derin dar bir borcama dökün bir gece dolapta bekletin dilimleyerek servis tabaklarına koyun üzerine benmari usulü eritilen çikolata ve antepfıstıgınıda ekleyerek servis yapın



Benmari Usulü

Isıyla direkt temas etmemesi gereken gıdalar bu yöntemle pişirilir veya eritilir. Gıdanın bulunduğu kap, ocak üzerindeki veya fırın içerisindeki sıcak su dolu bir başka kabın üzerine oturtularak gıdanın pişirilmesi veya eritilmesi işlemi gerçekleştirilir.
Benmari usulü bir yemek pişirirken en önemlisi bu işe uygun bir tencere kullanmanız. Aksi halde pişim çok uzun sürer. Derin tencerelerden kaçınmalısınız. Su dolu kabın dibine küçük bir tabak koymayı deneyin. Böylece hararetli bir pişime engel olabilirsiniz.
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
irmik tatlisini cok severim
hafif pratik ama cok lezzetlidir
ellerine saglik canim benim:cicek:
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.487
Puan
113
Yaş
41
Konum
..
Canım ellerine sağlık. Ben de çok severim sütlü irmik tatlısını. Muhakkak deneyeceğim bunu:icelim:
 

su.ay

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
1.293
Tepki
1.545
Puan
113
Yaş
48
Konum
kayseri
bende bugün çikolata soslu yapmıştım. bayılırım bu tada . ellerine sağlık.
 

pıtırcığım

Daimi Üye
Katılım
26 Ocak 2010
Mesajlar
487
Tepki
889
Puan
93
Yaş
30
Konum
Sivaslıyım -Bandırmada yaşıyorum
şöyle bir şey
irmik+tabakta.jpg
 
OP
kSo

kSo

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
8.266
Tepki
5.908
Puan
113
Konum
İsTaNBUL
irmik ne pekiiiiiiiiii.af edersiniz bilmiyorum

İrmik durum buğdayının öğütülüp elenmesiyle elde edilen bir besin maddesidir. İrmik tanecikleri 125-140 mikrometre büyüklüğünde, sarı renkte, parlak ve köşelidir. Irmik yapımında genellikle sert buğday kullanılır.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst