Irmik Mantolu Sekerpare-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre

101_8272.JPG

1 paket margarin,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 yumurta,
1 paket kabartma tozu,
Aldığı kadar un
Mantolamak için: İrmik
Şerbeti:
3,5 bardak şeker,
3,5 bardak su,
3-4 damla limon suyu
Şerbet kaynadıktan sonra 10 dakika daha kaynatılır
Yapılışı:
Yumuşak margarin, sıvı yağ, yumurta iyice karıştırılıp kabartma tozu eklenen un ile yoğurulur.
Şekil verilir ve irmiğe bulanır.
170 derece fırında pişirilir.
Fırından çıkan tatlılar ılıması için bekletilir, ılık tatlılara sıcak şerbet dökülür.
AFİYET OLSUN….

ALINTI
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
cok cok ilgimi cekti acaba diyorum kendi bildigim sekerpare tarifiyle yapip üzerini irmiklesem nasil olur:incim:
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Ben OktayUsta'nın tarifini yapmıştım tadı güzeldi ama irmiklerim düşüp durdu acaba irmik öncesi bir şeye bulanıyormu yoksa irmikler iyice mi bastırılıyor gerçi sadece irmik yazıyor tarifte neyse daha önce yapan yada fikri olan varmı acaba...
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
aaa niye öyle oldu ki acaba zuzum?
ben ne yazik ki irmikli seker pareden hoslanmiyorum yoksa senin icin kollari sivayip denerdim inan:eek:ys:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst