İp atlamanın faydalarını biliyormuydunuz?

Grimsi

Aktif Üye
Katılım
18 Eylül 2011
Mesajlar
104
Tepki
93
Puan
28
Konum
Diğer
Gerilim içinde oldunduğu zaman özellikle doğal olarak hoplama veya zıplama gibi hareketler yapılır. Bir oyun esnasında neşeli bir şekilde seyrederken hop oturup hop kalkılır veya önemli bir maçtan sonra kazanan oyuncular kanguru gibi sıçrarlar ya da televizyon programlarında büyük bir ikramiye kazanıldığında havalara sıçranır. Fizyologlar küçük sıçramaların kılcal damar dolaşımını geliştirdiği, kanın kalbe dönüşüne yardım eden calf ve thigh gibi kaslann tonusunu arttırdığını bildirmiştir.

Bazı ülkelerdeki okulların bir kısmında Beden Eğitimi programlarına ip atlama egzersizini koymuşlardır.

İp atlamaya hayatın her anında erken veya geç başlanılabilir. Egzersizler gruplar halinde antrenman proğramları olarak yapılabilir aynı zamanda diğer çalışmalarla da halledilebilir. Odada, büroda veya yatağın üzerinde zıplayarak çalışmaya başlanabilir.

İp Atlama

Alet: 3-5 metre ölçülerindeki bir alanda emniyetle yapılabilir. Ayakların altından geçecek koltuk altına kadar uzanan ipin olması yeterlidir. Spor mağazalarından hazır yapılmış atlama ipi rahatlıkla temin edilebilir.

İlk Hafta: İpsiz 50-100 defa sıçrama (her iki ayakla) ve daha sonra 50 ip atlama hangi hızla yapılırsa yapılsın, ilk başlangıç yavaş olmalı ve her gün 10 arttırılarak ip atlama bir hafta sonra 90'a çıkartılabilir.

İkinci Hafta: Isınma amacıyla yavaş olarak 50 sıçrama yapılır. İkinci hafta da ip atlama adımlı sıçrayarak yapılabilir. İlk gün 100 son gün 140'a çıkartılabilir.

Üçüncü Hafta: Genel ısınmayı yaptıktan soma ara vermeksizin 100 defa ip atlanılabilir. 15-30 saniye dinlendikten sonra ikinci 100 defa ip atlama yapılabilir.

Dördüncü Hafta ve Daha Sonra: Şu ana kadar dayanıklılığın gelişimine bağlı olarak daha az enerji ile daha fazla sıçrama gerçekleştirilebilir.

En Son Hedef:İp atlamayı hızlandırarak, günde 5 dakika içerisinde 500 ip atlama oluncaya kadar atlama ve dinlenme işlemi yapılır. Ulaşılan bu seviye ile uzun yıllar fiziksel uygunluk devam ettirilebilir.

Dozaj ve Yapılış Şekli:

*İp atlarken ileriye bakılır.
*Ayağın altından ipin geçmesi için (3-5 cm kadar) yukarı sıçranır.
*Terlik veya küçük ayakkabı giyilir.
*Topuklarla yapılmaz.
*Kollar çok fazla hareket ettirilmez.
*Eller dairelerle döndürülür.
*Sert yüzeyde sıçranmaz. İnce halı üzerinde sıçrama yapılır
 

füreyya

Daimi Üye
Katılım
1 Eylül 2011
Mesajlar
2.315
Tepki
2.323
Puan
113
Konum
...
ben ip atlamanın faydalarını biliyorum da 70 kiloluk koca kadınım.
Evin içinde atlasam ev sallanıyor.
Dışarda da olmuyor malum elalemin içinde...
:1: spor salonunda olur ancak diyorum..
 
M

madesam

Misafir
bu arada bizim okuldaki beden öğretmeni bayan ki 45 yaşında falan harika bir fiziğe sahip ona sorduk ne spor yapalım diye ip atlayın dedi bize:) bugün alamasam da bir ip alayım ben de atlayayım bari gaza geldim:)
 
OP
Grimsi

Grimsi

Aktif Üye
Katılım
18 Eylül 2011
Mesajlar
104
Tepki
93
Puan
28
Konum
Diğer
bende atlamak istiyorum da benim memikler baya büyük sıkı dütyen lazım:ilknur:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst