İnsan neden yemek seçer?

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.487
İlk önce güleyim bi :gul:

Ben yemek seçmiyorum canım. Her yemeyi yiyorum:)

Bence neden yemek seçer, herleyi bulabildiği için diyorum çevremdeki yemek seçenlere bakınca-ayse

O yemeklere muhtaç kalsa bal gibi de yer bence:hhhhhh:

OP
ilk_nur

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.065
ayyy yazıkkk sen hiç bişey bulamadın da ondan mı seçmiyon:)))) bence onunla bi alakası yok tatlımm bence mesela ben et yemem yemeklerde ama ızgara yerim elleyemem çiğ eti hayatta ben onu canlı bişey katletmiş gibi görüyorum o yüzden yiyemiyorum... bamya yemem hiç tadına bile bakmadım çünkü ..... bilmem valla bende bilmiyom bunun gibi sebebini blmeden yemediğim şeylerde var:))

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.487
Valla canım ben çevremdeki tiplerden öyle gördüm:)

Allah'a şükür benim de yediğim önümde yemediğim arkamda; ama açlık çekseler bak nasıl da yerler:D

Tabii ben yemek ayrımı yapmıyorum o da ayrı onun içinde böyle düşünüyor olabilirim:D

Aaaaaaaaaaaaa ben buldum yemediğim bişi:) İşkembe çorbası hayatta ağzıma sürmem:) Ama kokoreç yerim. O da ayrı:D

OP
ilk_nur

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.065
beb ikisini de yemem mesela ama tadına bile bakmadım aslında çok ilginç geliyo bana bu acaba aileden geçen genetik bişey mi arina annen baban kardeşin yemek seçiyo mu

OP
ilk_nur

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.065
benm babam çok yemek seçer annem pek seçmez biz babama çekmişiz eğer genetikse:))

kedijik

Daimi Üye
Tepki
11.924
Icınde maydanoz olmasın da hersey yerım secmem.Evde de herseyı pişirmeye calısırım ımkan dahılınde ama buna ragmen kızım secıyo ya zaman zaman delı oluyorum.

Karnıbahar yer lahana yer hatta kapuska halıyle bıle pırasa yemegı pıstıgı gun neredeyse sevıncden takla atar ama kurubaklıyat dedınmı asla yemıyoooo.Pirinc pilavını kırk nazla hele salatayı kavga gurultu yıyor.Bende sofrada sınırler gerılmesın dıye ısrar edemıyorum oyle olunca da yemıyooo

Çikolata

Daimi Üye
Tepki
5.378
yemediklerim azdır mesela
bamya bakla kokorç işkembe tadları hoşuma gitmiyor yoksa tattım
ama tatmayıp sevmeyene gıcık olurum
yemek seçmem hele dışar yemekleri oooo
sebzeyede bayılırım daha ne olsun

nesrin64

Daimi Üye
Tepki
6.281
yemek ayırmam yerim .... hele işkembe ,bamya, kerevize bayılırım-hmm...bu saydığım yiyecekleri sevmeyen arkadaşlar çoğunlukta demek ki yemek seçme kişiye özel bünye meselesi...bulupta yememekle alakası yok...canın o yemeği istemiyor ve yemiyorsun o kadar...:eek::eek::eek:

incitanemtuana

Daimi Üye
Tepki
28.177
:dil:ne yazikki secenlerdenim:dil:
annem bana hamileyken etten tiskinmis et yemememi ona bagliyo mesela:hamis:
ama söyleki vejeteryan diilim fakat cok cok nadir tüketirim
hele et cigken kokttumu asla agzima süremem:dil:
cig sogan yemem
ama sarimsaga bayilirim:dil:
bamyadan nefret ederim sevgili güllerdiyari yengemin esi yani dayimla anim vardir saolsun:kizdim:
sebze cok severim ama

S

suna

Misafir
hiç birşey ayırmam nedeni yok
çünkü her şey de ALLAHI HATIRLATIR sevgisini allıyorum toprağın bile yaradan veren ALLAH HEPİNİZİ ÖPTM

civan arda

Daimi Üye
Tepki
261
Bende işkembe hayatta yiyemem bizim oralarda sık yapılır aman allahım kokussuna dayanamıyorum. onunda dışında herşeyi zevkle yerim

LiLi

Daimi Üye
Tepki
12.557
Ben süt içemem süt kokan birşeyi yiyemem..
Nedeni de henüz bebekken fazla süt içmem nedeniyle rahatsızlanmam ve sütü azaltmak zorunda kalmaları sanırım..

_Dersena_

Daimi Üye
Tepki
1.750
ciğeri kesinlikle yemem .. mantarında kendi kokusunu alınca agzıma dahi sürmem .. ciğerden birkez huylandım çok küçüktüm o zamandan beri agzıma sürmedim .. mantarın kokusunu alınca midem kaldırmıyor..

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar