hayrunnisayazıcı
Aktif Üye

MALZEMELER
3 adet yumurta
1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
2,5-3 su bardağı un
5-6 adet kuru incir
1 adet portakal kabuğu rendesi
1/2 su bardağı ceviz içi
1 pk. kabartma tozu
HAZIRLANIŞI
Yumurtaları ve toz şekeri derin bir kaba alıp çırpma teliyle çırpın.
Daha sonra yarım bardak sıvı yağı eritip kızarttığınız tereyağla tamamlayın ve karışıma ekleyin. Karıştırmaya devam ederek sütünü de ilave edin.
İncirleri küçük küçük doğrayın ve cevizi ezip karışıma ekleyin. Elenmiş unu ve diğer malzemeleri de ekleyerek topak kalmayacak şekilde çırpın.
Hamuru yağlanmış fırın kabına alarak önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pişirin.