İncir reçeli tarifi

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..


attachment.php


Malzemeler:

8 incir, 2 su bardağı tozşeker, 1 su bardağı su, 1 çay kaşığı vanilya,

Hazırlanışı:

Su ve tozşekeri bir tencereye alın. Orta ateşte şeker eriyip, hafif koyulaşıncaya kadar pişirin. İncirleri bol suyla yıkayıp kabuklarını soyun. İçlerini dört eşit parçaya bölün ve kaynayan şekerin içine aktarın. Vanilyayı ekleyin. Ara ara karıştırarak 20 dakika kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Ilındıktan sonra kavanozlara aktarın. İyice soğuyunca kapağını kapatıp incir reçelini servise hazır hale getirin.


Alıntıdır!
 

Ekli dosyalar

  • 3_197201052436_19448.jpg
    3_197201052436_19448.jpg
    27,9 KB · Görüntüleme: 43

-sumeyye

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
5.598
Tepki
4.992
Puan
113
Yaş
45
Konum
İstanbul
-hmm bayılırım incir receline de çok sevdiğim recellerden bitanesi emeğine sağlık canım
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst