Inci Tanenizden Kabak Cips-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
daha önce ALINTI tarif olarak paylasmistim sitemizde
cok severim sebzeyi ve en son denedim
tavsiye ederim cok lezzetliydi



Uploaded with

Malzemeler:
  • 2 adet kabak
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 çay bardağı kaşar peynir rendesi
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu yada sarımsak çeşni
  • Tuz, karabiber, pulbiber
Hazırlanışı:
  1. Kabakların dış kabuklarını tırtıklayıp, yıkayın ve ince ince dilimleyin.
  2. Bir kaseye kaşarpeynir rendesi, galeta unu, zeytinyağı ve baharatları koyup karıştırın.
  3. Kabakları önce süte ardından galeta unlu karışıma bulayıp yağlı kağı serilmiş fırın tepsisine dizin.
  4. 180 derecede 20-25 dk kadar pişirip sıcak servis yapın
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Evde kabağım var. Deneyeyim bakalım. Teşekkürler canım. Ellerine sağlık :hhhhhh:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst