İmam bayıldı

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
imam-bayildi-300x295.jpg


İmam bayıldı

-8 küçük patlıcan veya kabak
-4- 5 soğan
-7- 8 diş sarımsak
-1 demet maydanoz
-1- 2 dal nane
-2- 3 domates
-2- 3 sivri biber
-1 su bardağı zeytinyağ
-1- 2 kahve kaşığı şeker
-tuz, karabiber

İmam bayıldı Yapılışı Tarifi:
Patlıcanların baş kısımları kesilip alaca soyulur.
tuzlu suda yarım saat bekletilir. Yıkanıp kurulanır.
(kabaklar kazınıp baş ve uç kısımlar kesilir.)
Zeytinyağda hafif pembe kızartılır. Tepsiye dizilir.
Üzerleri boydan boya bıçak alta geçmeyecek şekilde kesilir.
Yarım halka şeklinde doğranmış soğan, sivri biber, sarımsak,
Zeytinyağda kavrulur. Soyulup doğranmış domates konup karıştırılır.
Kıyılmış maydanoz, nane, tuz,karabiber ve şeker ilave edilir.
Kızartılan sebzenin içinde doldurulur.
Az su ilavesi ile yavaş yavaş pişirilir.

Alıntıdır...
 

p@g

Daimi Üye
Katılım
5 Ağustos 2010
Mesajlar
1.357
Tepki
1.122
Puan
113
Konum
;)
Kabaktan imam bayıldı yapıldığını bilmiyordum, sağolasın nk.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst