Ilk şirketini evinin salonunda kurdu

rüzgar gülü

Daimi Üye
Katılım
20 Şubat 2009
Mesajlar
10.973
Tepki
10.147
Puan
113
Yaş
43
Konum
istanbul

29 yaşındaki Demet Mutlu Üçok, İstanbul, Lozan ve Tokyo üçgenindeki baş döndüren profesyonel kariyerine aniden ara verip Harvard'da MBA yapmaya başladı. Bir yıl sonra eğitimini dondurup, 300 bin dolar sermayeyle Trendyol'u kurdu. Ve 16 ayda değeri 150 milyon dolar olan bir şirket yarattı.

GİRİŞİMCİYİ diğerlerinden ayırabilmenin en sıradışı yolu onlarla psikolojik yardıma ihtiyacı olanlar arasında giderek bulanıklaşan ince bir çizginin varlığını kabul etmekten geçiyor. Bu bir şaka değil. "Hipomaninin Ucu" kitabının yazarı Psikolog John D. Gartner, "Bütün mesele bunun derecesiyle ilgilidir. Manikseniz tanrı olduğunuzu, hipomanikseniz teknoloji yatırımcılığı için tanrının insanlığa bir armağanı olduğunuzu düşünürsünüz" diyor.
Tuhaf gelebilir ama günümüzde girişimcileri diğerlerinden ayırmak için kullanılan son moda testlerin çoğunun DNA'sı da bu düşünce etrafında örülüyor.
Tamam, girişimciler belki deli değil ama yeterince çılgın olmadıklarını kim söyleyebilir. Kesin olan bir şey varsa o da girişimcilik ruhu denilen bu çılgınlık halinin her seferinde insanı hayrete düşürecek bir öyküyü de içinde barındırdığı... 29 yaşındaki Demet Mutlu Üçok da bu genellemeden bağımsız değil.

İLK ŞİRKETİNİ EVİNİN SALONUNDA KURDU
Üçok, geçen yılın Temmuz ayında 300 bin dolar sermayeyle Trendyol adında özel alışveriş sitesi (private shopping) konseptinde bir site kurdu.
Başlangıçta ofisi Bebek'teki evinin salonundan ibaretti ve her şey boyu üç metreye yakın pembe bir masanın etrafında dönüyordu. İki ay sonra Etiler'de 50 metrekarelik küçük bir apartman dairesine taşınmış pembe masa. Ardından bu yılın Mart ayında 4. Levent'te bin metrekarelik bir ofise ve son olarak Kasım ayında Maslak'ta 8 bin metrekarelik bir başka ofise...
Trendyol şimdi 1.7 milyon aktif üyesi bulunan, günde 10 bin ürünün satıldığı ve bu yılı 70 milyon dolar ciroyla kapatmaya hazırlanan bir alışveriş sitesi. Üçok'un 2011 yılı ciro hedefi ise 300 milyon dolar. Size göre fazla mı hayalperest?
Hedefiyle ilgili tereddüt etmiyor: "Aylık büyüme oranımız yüzde 100'e yakın..."
 

zeyn0M

Daimi Üye
Katılım
28 Ekim 2011
Mesajlar
1.002
Tepki
315
Puan
83
Konum
istanbul
x_3b95bec9.gif
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst