İlk ödeme Ocak 2014'te hesapta

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
1379315245618.jpg


İlk ödeme Ocak 2014'te hesapta

Yaklaşık 10 milyon emeklinin heyecanla beklediği promosyon pazarlığı, bu hafta başlıyor. SGK ile bankalar masaya oturuyor. Anlaşma sağlanırsa, emekliler Ocak'ta banka promosyonuna kavuşacak.

Emeklilere banka promosyonu kapısını açacak görüşmeler bu hafta başlıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in talimatı üzerine konuyla ilgili çalışma gerçekleştiren Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), bankalarla masaya oturacak. Bankalar, SGK'yla buluşma öncesi hazırlıklarını tam gaz sürdürüyor. Komisyon kuran bankalar, maliyet hesabını çıkarıyor. Edinilen bilgiye göre; bu haftaki buluşmada bankalar SGK'ya ilk tekliflerini verecek. Kurum, teklifleri alıp bunları kendi içinde değerlendirecek. Promosyon konusunu toplu sözleşme masasına taşıyan Memur- Sen'den de görüş alınacak. Bankaların tekliflerinin makul bulunmaması halinde SGK, bankalardan tekliflerini revize etmelerini isteyecek. SGK ile bankalar arasında en az 3 görüşme olması bekleniyor. Görüşmelerin de Ekim'de tamamlanacağı düşünülüyor.


SGK'NIN ELİ GÜÇLÜ
SGK, bankalarla masaya eli güçlü oturacak. Masada SGK, emekliler için yıllık 122 milyar liralık maaş ödemesinin bankalara yatırıldığını vurgulayacak. Emeklilerin tüm parasını hemen bankadan çekmediği ifade edilecek. Ayrıca, 10 milyon emeklinin banka müşterisi olduğunun altı çizilecek. Emeklilerin de kredi kartı kullandığı, kredi çektiği belirtilecek. Emeklilerin maaşlarını kendilerinden alması için adeta kampanya yarışı yapan bankaların, promosyona 'evet' demesine kesin gözüyle bakılıyor. SGK ile bankalar, masada uzlaşırsa, emeklilere promosyon ödemelerine Ocak ayından itibaren başlanması bekleniyor. Böylece emekliler mutlu sona ulaşacak.

Kaynak: Takvim


 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst