İlk Dövme Model Seçimi - Dövme Piercing

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113

İlk Dövme İçin Bölge Ve Model Seçimi Dövme yaptırmaya karar verdikten sonra,karşımıza çıkan sorulardan ilk ikisidir dövme modeli ve dövme içinuygun bölge seçimi. Nereme, ne dövme yaptırsam acaba? demeyebaşladıysak iş ciddiye binmiştir ve bu sorunun cevabı çok iyiverilmelidir. Yoksa sürdürdüğümüz hayatımızın herhangi bir bölümündeyaptırdığımız dövme bize bir sorun olarak geri döner. Sorun dedik pekinedir bunlar ?
Basit ama, basit olduğu kadar rahatsız edici küçük detaylardır busorunlar. Bazen kalabalık bir topluluk içinde bakışların odağı olmak,bazen bir iş görüşmesinde karşımıza çıkabilecek pürüz bazen de kendiiçimizde düşeceğimiz çatışmalar sonucu, karamsarlıklar hatta psikolojikproblemlerdir.


Günlük hayatımızı yaşarken, az ya da çok dikkat etmemiz gereken toplumtarafından konmuş yaptırımlar vardır ki bu yaptırımlar bazen bezdiricibazen de gerekli olabilmektedir. Dövme yaptırmadan önce ya dasonrasında yaşantımızdaki etkileri nelerdir diye uzunca düşünmekgerekmektedir.

Her ne kadar Avrupa Birliğine girecek bir Avrupa ülkesi gibi davransakda özümüzde Orta Asya kökenli ve Müslüman bir toplumuz. Bununüzerimizdeki etkisi ise sen Türk ve Müslüman bir fert olarak butopluma uygun davranmalısın koşulunu önümüze çıkartmaktadır. İşte tümbunların bize yansıması ise, farklı şekillerde karşımıza çıkar. Ancaktoplum önünde utandırılmak, rencide edilmek veya dışlanmak tamamı ilebizim elimizde olup konu sadece Dövme ve Piercing ile sınırlı değildir.

Dövme yaptırmak genelde 18 ile 35 yaş arası insanların daha sık rağbetettikleri bir lükstür. Ama dövme yaptırırken, çoğunun göz ardı ettiğişey iş ve öğrenim hayatlarıdır ve ciddi önem taşımaktadır. İş veöğrenim hayatlarımızı olumsuz yönde etkileyebilecek model ve bölgeseçimlerinden kaçınmalı ve karar verirken mutlaka yaşantımızın ilerikisafhalarında, kariyerimizin nerede olacağını düşünerek mantıklı veakılcı adımlar atmalıyız. Açıkçası ben bugüne kadar elinde ve yüzündedövme olan gömlek ya da etek giymiş bay veya bayan bir kamu çalışanıgörmedim, göreceğimi de pek sanmam, çünkü iş görüşmeleri ve mülakatlaragiderken cicilerimizi giyer ve olabildiğince kaliteli davranmaya özengösteririz. İşte bu noktada Dövme ve Piercing, mülakatı yapan ve sizinişe alınıp alınmayacağınıza karar verecek olan yetkilinin sizin içineksi puan vermesine sebep olabilir.

Aile fertlerinin de vereceği tepkileri gözönüne almak gerekir. Zira,sadece küçük bir azarlama ile durumu kurtarabileceğiniz gibi, babanızınsizi kulaklarınızdan tutup kapı önüne koymasına bile sebep olabilir.

Evet artık konuyu ufak ufak toparlayalım. Şimdi yukarıda yazdıklarımagöre ben şu sonuca vardım umarım sizler de aynı sonuca varmışsınızdır.

Bölge seçerken; kısa kollu gömlek, bayanlar için ise askılı herhangibir kıyafet ve diz üstü etek giyildiği zaman vücudumuzda açık kalanyerlerin bölge seçimi yapılırken tercih edilmemesi, model seçerken ise,yarın popüleritesini kaybedecek dini, siyasi ve özel içerikli modellertercih edilmemesi şiddetle tavsiye edilir.

Düşünün, biraz daha Düşünün, daha çok Düşünün....
· Uzunca bir süre düşünün,
· Yakın çevrenize danışıp çoğunluğun ne söylediğine dikkat edin,
· Siyasi ve benzeri grup ya da toplulukları simgeleyen desenlerden kaçının,
· Bir başkasında gördüğünüz her şeye heves etmeyin,
· Anlamlı ise anlamını kaybetmeyecek olmasına dikkat edin,
· Anlamsız ise anlamsız kalacağına dikkat edin,
· "Nasıl olsa sildiririm" gibi bir cehalete kapılmayın,
· Evlenmedikçe partnerinizin veya sevgilinizin ismini yazdırmayın,
· Her duyduğunuza da kulak asmayın.
· Bol su için ve vitamin alın iyi gelir, sağlıklı düşünmenize yardımcı olur .
 

Kupakızı

Daimi Üye
Katılım
25 Mayıs 2013
Mesajlar
1.380
Tepki
1.434
Puan
113
Konum
Ankara
Çok güzel bir konu olmuş.
Herşeyi düşündüm de ne yaptıracağıma karar veremedim :D
 
Katılım
18 Aralık 2015
Mesajlar
59
Tepki
20
Puan
8
Konum
istanbul
Çok güzel bir paylaşım olmuş :) İlk dövmemi yaptırırken ben de çok tereddüt yaşamıştım. Acaba bıkar mıyım diye özellikle. Ama kaç yıl geçti üstünden, hiç pişman olmadım :) Bence dövmenin, yaptıran insanın hayatında bir anlamı olmalı..
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst