İkidillilik, Alzheimer’ı erteliyor

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
1445426072979.jpg


İkidillilik, Alzheimer’ı erteliyor

İkidilli olmanın, çağımızın hastalıklarından Bunama ve Alzheimer’da ortalama belirtilerin görülme süresini 5 yıl geciktirdiği tespit edildi.

Duke Üniversitesi Bryan Alzheimer Merkezi tarafından yapılan araştırmalarda, iki dile sahip olmanın Alzheimer hastalığına yatkın olan kişilerde hastalık durumunu yaklaşık olarak 5 yıl kadar ertelediği tespit edildi. Alzheimer Merkezi Direktörü Kathleen Welsh-Bohmer, "2025 yılına kadar Alzheimer Hastalığını Önleme ve Tedavilerin Geliştirilmesi" isimli araştırmasında ikinci bir dil öğrenmenin genetik faktörlü Alzheimer hastalığının belirtilerinin görülmesini geciktirdiğine dikkat çekti.


DİL EĞİTİMİ PSİKOLOJİYİ OLUMLU ETKİLİYOR

Araştırma sonuçlarını değerlendiren İngilizce Öğretim Uzmanı Doğuş Aydın, Bu durum aslında şu şekilde özetlenebilir; Bir başka dil eğitimi almanın beyin motor fonksiyonlarında yarattığı aktivitenin bunama rahatsızlığı üzerindeki etkisi, en etkili ve en yeni ilaçlar ile elde edilecek etkilerden çok daha yüksektir. İkidillilik ve bunama üzerine Hindistan'da demans tedavisi gören 648 kişinin katılımıyla yapılan bir araştırmada, ikidilli olan 391 kişide, tek dil konuşan hastalara göre ortalama 4,5 yıl daha geç demans sendromları görüldü. Araştırmalar, bir başka dil eğitimi almanın muhteşem psikolojik yararları olduğunu gösteriyor. Ortaya çıkan bu yararlar, yurt dışında pek çok işlemi yapabilmeniz ve pek çok insanla iletişim kurabilmeniz anlamına geliyor. Beyinde bulunan dil merkezi, başarılı geçen dil eğitiminin bir neticesi olarak gelişiyor ve büyüyor. Siz ne kadar etkili bir şekilde ikinci ya da üçüncü bir dil öğrenirseniz beyninizin bu önemli kısımları da eş zamanlı olarak iyi bir şekilde gelişiyor ve başarılı sonuçlar elde edebiliyorsunuz" diye ekledi.


Alzheimer Merkezi Direktörü Kathleen Welsh-Bohmer, "2025 yılına kadar Alzheimer Hastalığını Önleme ve Tedavilerin Geliştirilmesi" isimli araştırmasında ikinci bir dil öğrenmenin genetik faktörlü Alzheimer hastalığının belirtilerinin görülmesini geciktirdiğine dikkat çekti.


İLAÇLARDAN DAHA ETKİLİ!

Araştırma sonuçlarını değerlendiren Aydın, Bu durum aslında şu şekilde özetlenebilir; Bir başka dil eğitimi almanın beyin motor fonksiyonlarında yarattığı aktivitenin bunama rahatsızlığı üzerindeki etkisi, en etkili ve en yeni ilaçlar ile elde edilecek etkilerden çok daha yüksektir. İkidillilik ve bunama üzerine Hindistan'da demans tedavisi gören 648 kişinin katılımıyla yapılan bir araştırmada, ikidilli olan 391 kişide, tek dil konuşan hastalara göre ortalama 4,5 yıl daha geç demans sendromları görüldü. Araştırmalar, bir başka dil eğitimi almanın muhteşem psikolojik yararları olduğunu gösteriyor. Ortaya çıkan bu yararlar, yurt dışında pek çok işlemi yapabilmeniz ve pek çok insanla iletişim kurabilmeniz anlamına geliyor. Beyinde bulunan dil merkezi, başarılı geçen dil eğitiminin bir neticesi olarak gelişiyor ve büyüyor. Siz ne kadar etkili bir şekilde ikinci ya da üçüncü bir dil öğrenirseniz beyninizin bu önemli kısımları da eş zamanlı olarak iyi bir şekilde gelişiyor ve başarılı sonuçlar elde edebiliyorsunuz" diye ekledi.

Sabah
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst