İki Fondöteni Karıştırmak?

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.636
Tepki
53.656
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli

Doğru fondöten seçimi; makyajımızın kusursuz ve harika görünmesine yardımcı olan, makyajımızın temelini oluşturan en önemli faktörler arasında yer alıyor. Öyle ki makyaj yapmaya başlamadan önce nasıl cildimizi iyice temizlememiz ve nemlendirmemiz gerekiyorsa; fondöten sürerken de kullandığımız fondötenin cilt alt tonumuz ile uyumlu bir renkte olmasını garantilememiz gerekiyor.

Maalesef ki bazı durumlarda cilt alt tonumuz ile aynı renge sahip fondöteni bulamıyor; yanlış fondöten tercihi yüzünden cildimizin solgun görünmesine neden olabiliyoruz. Cildimizle eşlenmeyen, yüzümüzde maske gibi bir görünüme sebep olan bu fondötenler yüzünden istediğimiz kadar güzel ve çekici görünemeyebiliyoruz.

Peki; bu durumda ne yapmamız gerekiyor? Aslında bu sorunun yanıtı oldukça basit: İki fondöteni birbiriyle karıştırarak, cilt alt tonumuza en yakın rengi elde edebilir; makyajımızın olmasını istediğimiz gibi görünmesini sağlayabiliriz.


1.jpg


İki Fondöten Nasıl Karıştırılır? Nelere Dikkat Etmek Gerekir?



Cilt alt tonunuzla uyumlu bir fondöten hazırlamak adına mutlaka cilt tonunuzdan bir renk koyu ve bir renk açık olan iki fondöteni karıştırmanız gerektiğini söyleyebiliriz.
Evinizde bir süredir kullandığınız fondötenin size koyu geldiğini düşünüyorsanız; bu fondötenin iki ton açığını kozmetik mağazalardan satın alarak; cilt tonunuzla birebir eşleşen bir renk elde edebilirsiniz.
Aynı şekilde size birkaç renk açık gelen fondöteni dengelemek adına bu rengin iki üç koyu rengini kullanarak; cildinizde yapay bir şekilde duymayan bir renge ulaşabilirsiniz.

BB Krem ve Fondöteni Karıştırarak, Işıl Işıl Bir Görünüm Elde Edin!

Fondöten altına uyguladığımız BB kremler; cildimize renk ve ışıltı katan en güzel makyaj malzemeleri arasında bulunuyor. Çoğumuz; BB kremleri astar olarak kullansak da bir kısmımız da BB kremler ile fondöteni karıştırarak, daha pürüzsüz ve çekici bir görünüme bürünebiliyoruz.

Uzun bir süre önce satın aldığınız ancak size rengi bir tık koyu gelen fondötenin rengini açmak adına makyajınızda baz olarak kullandığınız BB kremden fondöteninize birkaç damla ekleyebilir ve fondötenin rengini birkaç ton açabilirsiniz. Aynı şekilde şayet CC krem kullanıyorsanız; CC krem yardımıyla da fondöteninizi istediğiniz tona kavuşturabilirsiniz. Son noktada fondötenin üstüne transparan bir pudra geçerek; makyajınızı sabitleyebilirsiniz.​
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst