
İğde Çiçeği Reçeli
Malzemeler:
2 avuç dolusu taze iğde çiçeği
3 su bardağı tozşeker (2 yemek kaşığı eksik olabilir)
Bir su bardağını az geçe su
Yarım limonun suyu
Fındık kadar tereyağı
Yapılışı:
İğde çiçekleri toplanıp su dolu bir kâseye konarak toz ve börtü böceklerden temizlenir. Sonra çiçekler bir süzgece alınıp suyu süzülür. Diğer yanda şeker ve su kaynatılarak şurup haline getirilir. Çiçekler bu şuruba atılıp sadece 15 dakika kadar pişirilir. Ocaktan indirmeden önce limon suyu ve tereyağı konur birkaç dakika daha kaynatılır. Çiçeklerin fazla erimemesi için kaynarken dikkat edilir fazla karıştırılmaz. Tereyağı parlaklık ve köpüksüz olması içindir, bence konmasa da olur.