İğde Çiçeği Reçeli

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul


i%C4%9Fde.jpg


İğde Çiçeği Reçeli

Malzemeler:
2 avuç dolusu taze iğde çiçeği
3 su bardağı tozşeker (2 yemek kaşığı eksik olabilir)
Bir su bardağını az geçe su
Yarım limonun suyu
Fındık kadar tereyağı


Yapılışı:

İğde çiçekleri toplanıp su dolu bir kâseye konarak toz ve börtü böceklerden temizlenir. Sonra çiçekler bir süzgece alınıp suyu süzülür. Diğer yanda şeker ve su kaynatılarak şurup haline getirilir. Çiçekler bu şuruba atılıp sadece 15 dakika kadar pişirilir. Ocaktan indirmeden önce limon suyu ve tereyağı konur birkaç dakika daha kaynatılır. Çiçeklerin fazla erimemesi için kaynarken dikkat edilir fazla karıştırılmaz. Tereyağı parlaklık ve köpüksüz olması içindir, bence konmasa da olur.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst