'İfakat' görücüye çıktı.

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
if248.jpg

'İfakat' görücüye çıktı

30.08.2010



Yönetmen Tekeoğlu'nun belgesel filmi "İfakat" Hırvatistan film festivalinde büyük beğeni kazandı


Yönetmen Orhan Tekeoğlu'nun belgesel filmi "İfakat" Hırvatistan'ın Zadar kentinde düzenlenen Forum Zadar Uluslararası Film Festivali'nde izleyici ile buluştu ve büyük beğeni kazandı.

İlk kez Macaristan'daki Uluslararası Pecs Film Festivali'nde görücüye çıkan "İfakat" filminin ünü her geçen gün yayılmaya devam ediyor.

Macaristan'daki film festivaline katılan Hırvat yöneticilerin isteği ile Hırvatistan'a davet edilen "İfakat" iki gün boyunca Hırvat sinemaseverlerle buluştu ve Hırvat seyircilerin büyük beğenisini kazandı.

Karadeniz kadınlarının zor yaşamlarını film haline getiren gazeteci-yönetmen Orhan Tekeoğlu, Karadeniz kadınlarının hüzünlü yüzüne ve doğayla mücadelesine ayna tuttuğunu, öykünün yaşandığı köydeki kadınların rol aldığı belgeselin çekimlerini bir yılda tamamladığını söyledi.

Tekeoğlu, yaptığı açıklamada, Karadeniz Bölgesi'nde yaşayan kadınların yüzyıllar boyu devam eden zorluklarla dolu hayat ve doğa mücadelesinin yansıtıldığı belgeselin çıkış noktasını 1991 yılında iki kızıyla birlikte öldürülen "İfakat" adlı Karadenizli kadının oluşturduğunu söyledi.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst