İDOB sezonu 'Verdi' ile açacak!

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul

463039484638.jpg


İDOB sezonu 'Verdi' ile açacak!

İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB), yeni sezonu 29 Eylül'de açacak.

İDOB'dan yapılan açıklamaya göre, Aya İrini Müzesi'nde 29 Eylül Cumartesi günü düzenlenecek açılış konseri, 200. doğum yılı dolayısıyla Giuseppe Verdi'ye ayrıldı.

Konserde, ''Nabucco'' operasıyla hayata dönen Giuseppe Verdi'nin, çıraklık, kalfalık ve ustalık dönemlerine ait eserleri seslendirilecek.

İtalyan şef Gianluca Bianchi'nin orkestrayı, Gökçen Koray'ın koroyu yöneteceği konserde, İDOB solistlerinin yanı sıra İstanbul dışından konuk sanatçılar da yer alacak.

İDOB'UN 2013 SEZONU ETKİNLİKLERİ

İDOB, 2013 sezonunda ''Aşk İksiri'', ''Midas'ın Kulakları'', ''Yusuf ile Züleyha'', ''Ariadne Naksos'ta'', ''La Traviata'', ''Bir Sevda Masalı'', ''Kötülüğün Döngüsü'', ''Sevil Berberi'', ''Mançalı Şövalye'', ''Şen Dul'', ''Opera Müdürü'', ''Önce Müzik Sonra Söz'', ''Wolfgang ve Lorenzo'', ''Faure Requiem'', ''Çanakkale Oratoryosu'' ve ''Pera'da Opera'' operaları, ''Hürrem Sultan'', ''Genç Werther'in Acıları'', ''Afife'', ''Senfonik Minyatür'', ''Kuğu Gölü'', ''Jeunehomme'', ''Arenal'' ve ''Sixdances'' oratoryoları, ''Şantiye'', ''Ergime'', ''Seyahatname II'' ve ''Minifest'' adlı dans etkinliklerini sanatseverlere sunacak.

Bu sezon ''Fındıkkıran'', ''Saraydan Kız Kaçırma'', ''Çocuk Dünyası'', ''Bremen Mızıkacıları'' ve ''Müziğe Dokunmak'' adlı eserler de çocuk izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Sabah
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst