Icli Sardalya-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
Malzemeler :
Sardalya balığı
soğan
maydanoz
tuz
karabiber
ayçiçek yada mısırözü yağı
un

Yapılışı :
Meze olarak mı yoksa ana yemek olarak mı hazırlayacağımıza karar verip balık miktarını ona göre ayarladıktan sonra ,öncelikle balıkları yıkayıp kılçıklarıyla beraber temizliyoruz. Soğanları salataya doğradığımız şekilde doğrayıp tuz ve biraz su ile ovup yıkayarak yumuşamalarını sağlıyoruz. Maydanozu doğradıktan sonra soğanlara ekleyip tuz ve karabiber ilave ederekkarıştırıyoruz.İki adet sardalyayı fotoğraftaki biçimde arasına bir miktar hazırladığımız soğanlı karışımdan koyarak üst üste kapatıyoruz. Ardından una bulayıp kızartıyoruz. Roka ,tere ve limonla süsleyip servis yapıyoruz.

Afiyet olsun...


ALINTI

000_0047.jpg
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst