İçli Köfte

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
534151392223.jpg


İçli Köfte

350 gram yağsız köftelik kıyma
Yarım kg köftelik bulgur
1 adet soğanın suyu, tuz

İçi için:
Yarım kg orta yağlı kıyma
2 adet soğan
1 çay bardağı ince kıyılmış ceviz içi
Karabiber, pulbiber, tuz

YAPILIŞI:

İÇ harç için, bir tencerede kıymayı kendi yağını verene kadar kavurun. İçine ince kıyılmış soğanları katın ve kavurmaya devam edin. Soğanlar iyice kavrulduktan sonra ceviz içi, karabiber, pulbiber ve tuzu ilave ederek karıştırın. 5 dakika sonra tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın. İçli köftenin dışını hazırlamak için bir tepside kıyma, bulgur, soğan suyu ve tuzu macun kıvamına gelene kadar yaklaşık 1 saat yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Her birini avucunuzun içinde şekillendirin. Başparmağınız yardımıyla incelterek oval hale getirin. İçine harçtan koyup ağız kısmını yukarı doğru sündürerek kapatın. Kızgın yağda kızartıp sıcak olarak servis yapın.
Takvim
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst