E
esmanur
Misafir

Köfte malzemeleri:
* 250 gr yağsız kıyma
* 1 ğ kadar ince bulgur
* 2 orta boy haşlanmış patates
* 2 - 3 yemek kaşığı kadar salça
* 3/4 su bardağı irmik
* 2 yemek kaşığı un
* 1 ad. yumurta
* tuz-karabiber
* gerektiği kadar su
İç Malzeme:
* 1,5 kğ kadar az yağlı kıyma
* 2 büyük kuru soğan
* 2 yemek kaşığı salça
* 1 - 1,5 su bardağı kadar iri kıyılmış ceviz
* tuz-karabiber-kırmızı biber
* Kıymayı kısık ateşte yavaş yavaş kavuralım. İhtiyaç varsa biraz sıvı yağ ilave edebilirsiniz.
* Soğanları kıyalım ve kavrulmuş ete ilave edip, soğanlar diriliğini kaybedinceye kadar pişirelim.
* İyice kavrulduktan sonra baharatlarını atıp, karıştıralım ocaktan alınca ceviz ilave edelim dolapta soğutalım.

* Köftelik mazlemelerimizden köftelik bulgur, eti ve haşlanmış patatesi bir miktar su ile yoğuralım irmik suda ıslatıp içine katalım diyer malzemeleri ilave edip yoğuralımKöftemiz hazırlandıktan sonra elinizde ceviz büyüklüğünde köfte alıp içini oyup etli harçtan koyup

kapatın hepsini bu şekilde hazırlayın bu köfteleri arkadaşım semra ve anneci yaptı öğrenmem için teyze yaptığım köfteleri beğenmedi boz yeniden yap biraz uğraştım ve sonunda başardım ve şimdi köfteleri bol kızgın yağda kızartın servis tabagına alıp antep fıstığı ile süsleyin afiyet olsun
alıntı