İçli Köfte-Gaziantep

LaRisA

Daimi Üye
Katılım
4 Ekim 2010
Mesajlar
849
Tepki
769
Puan
93
Yaş
36
Konum
Gaziantep
İÇLİ KÖFTE

MALZEMELER
___________
(5-6 kişilik)


KÖFTE İÇİN
___________
6 su bardağı köftelik ince bulgur
400 gr çiğ köftelik et
1 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı kırmızı toz biber
Yeterince tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tane yumurta
2 yemek kaşığı un


KÖFTE İÇİ İÇİN
_______________
500 gr yağlı kıyma
3 tane büyük boy kuru soğan
1 su bardağı ceviz içi
1/2 su bardağı iç antep fıstığı
1/2 çay kaşığı karabiber
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
4 su bardağı zeytinyağı(köfteleri kızartmak için)
1 tutam haspir
Yeterince tuz

HAZIRLANIŞI

Kuru soğanlar soyulur ve ince ince doğranarak bir tarafa bırakılır.İç Antepfıstığı sıcak suda bi süre
bırakıldıktan sonra yumuşayan ince kabuğundan soyulup yeşil iç kısmı çıkarılır.

Kıyma,bir tencerede 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı ilavesi ile kavrulur.Bu arada içine ince doğranmış soğan katılarak
soğanlar iyice soluncaya kadar kavrulmaya devam edilir.Kıymanın kavrulmasına yakın içine karabiber,haspir katılıp
bir iki çevrilir.Daha sonra ateşten alına kıymanın içine,havanda iri döğülmüş ceviz içi ile,soyulmuş iç Antepfıstığı
karıştırılarak soğumaya bırakılır.Köfte içi soğuk olmalıdır,aksi halde köftenin içine konamaz.

İnce köftelik bulgur,çiğ köftelik et,un,yumurta,kırmızı toz biber,yeterince tuzve karabiber ile ince doğranmış soğan
iyice karıştırılarak bie leğen veya tepside yoğrulur.Köftenin yoğrulması sırasında ellerimiz,azar azar su ile
ıslatılarak,köfteler avuç içinde dağılmadan yuvarlanabilecek kıvama gelinceye kadar sakızlandırılır.

El ayası ıslatılarak,sakızlanmış köfteden küçük limon büyüklüğünde parçalar alınır ve avuç içinde işaret parmağı ile
köftenin içi oyulur.Dondurulumuş içten ceviz büyüklüğünde bir parça eldeki köfteye sığacak kadar,alınır ve içi
oyulmuş köfte içine konarak,ağzı kapatıldıktan sonra,yumurta şekline getirilir.

Son olarak,dondurulmuş köfteler zeytinyağında kızartılır.İstenirse köfteler,yağda kızartma yerine,10-15 dakika
buharda haşlanarak da servis yapılır.

Not:
Yukarıda elle yoğrulması tarif edilen köfte,et değirmeninde çeklimek suretiylede yumuşatılabilir.Değirmenden çekilen
karışım daha sonra elle biraz daha yoğrularak sakızlandırılmalıdır.İçli köfte içinin oyulmasıda,et değirmenine eklenen
özel"İçli Köfte Aleti"yardımıyla yapılabilmektedir.

İçli Köftenin derin dondurucuda saklanması:Hazırlanan içli köfteler,saklama kaplarına,birbirine deymeyecek şekilde
dizilir ve derin dondurucuda istenirse 1 ay saklanabilir.Derin dondurucudan çıkarılan içli köfteler,hiç bekletilmeden
kızgın yağda kızartılır.


yem0_20071112_1372379715.jpg
 
OP
LaRisA

LaRisA

Daimi Üye
Katılım
4 Ekim 2010
Mesajlar
849
Tepki
769
Puan
93
Yaş
36
Konum
Gaziantep
ilknur cok ayıp ettün bah şimdi :alsana::alsana:
türkiyenin %99 bilir bunu yemiştirde :alsana::alsana:
buda cok eşi benzeri olmayan bi yemek türümüz :lululu:
 

ilk_nur

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
32.413
Tepki
37.064
Puan
113
Konum
.....
tamam da bizim burda pek yapılmaz valla hiç rastlamadım:sinifsinif:
 

Özor

Daimi Üye
Katılım
26 Eylül 2010
Mesajlar
375
Tepki
484
Puan
63
Konum
Gaziantep
tamam da bizim burda pek yapılmaz valla hiç rastlamadım:sinifsinif:

Siz neredesiniz güzelim yaa yenmez mi içli köfte:(

Bak ben sana bunun basitleştirilmişini söyleyeyim onu yap:) Tarif aynı ama sadece tepsiye yapıyorsun oymaktan daha kolay. Önce dış malzemesini tepsiye yayıyorsun sonra ortasına iç malzeme kıymayı sonra yine dış malzeme ve üzerine yağ döküp fırında kızartıyorsun-ayse

oruk.jpg



Lezzet aynı oluyor, yapılışı kolay;) Biz buna oruk diyoruz
 
OP
LaRisA

LaRisA

Daimi Üye
Katılım
4 Ekim 2010
Mesajlar
849
Tepki
769
Puan
93
Yaş
36
Konum
Gaziantep
zuzu getirme beni ora -kizgin-kizgin-kizgin :kptmya:

özor bu hatay usulumu kız
 

ilk_nur

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
32.413
Tepki
37.064
Puan
113
Konum
.....
özor ben kastamonuluyum valla bizde yenmiyo senin tepsi de harika görünüyo acıktırdınız beni
 
OP
LaRisA

LaRisA

Daimi Üye
Katılım
4 Ekim 2010
Mesajlar
849
Tepki
769
Puan
93
Yaş
36
Konum
Gaziantep
zuzu timam uleyn ne barıonnnn :alsana::alsana:

özor paylaş onuda bi ara merak ettim :kptmya:
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Aaaaaaaaaaaaa benim için harika bir meze :)

Çok severim :sila:
 

ferah

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2010
Mesajlar
6.145
Tepki
9.347
Puan
113
Konum
izmir
içli köfte ,yemesem sadece koklayıp baksamda olurharika bişey bu:lululu:
 

zuzu44

Daimi Üye
Katılım
5 Ekim 2010
Mesajlar
10.822
Tepki
8.684
Puan
113
Konum
istanbul
attachment.php


ahanda malatya usulü analı kızlı offf ağzım sulandu:kptmya:
 

Ekli dosyalar

  • P1070886_thumb[4].jpg
    P1070886_thumb[4].jpg
    50,6 KB · Görüntüleme: 862
OP
LaRisA

LaRisA

Daimi Üye
Katılım
4 Ekim 2010
Mesajlar
849
Tepki
769
Puan
93
Yaş
36
Konum
Gaziantep
zuzu kapama dükanın önünü diom tama sana -kizgin-kizgin-kizgin

heeee bumu pardon :kahve:
 

ilk_nur

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
32.413
Tepki
37.064
Puan
113
Konum
.....
kızlar acıktım sizin yüzünüzden ama içli köfte yok kuru çubuğa talim:lululu:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst