Ici Findikli Sekerpare-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
MALZEMELER
1 paket margarin(%75 yağ olanları kullanmayınız
1 su b.pudra şekeri(normal şekerle denemedim
1 paket kab.tozu,3 yumurta,sadece sarılarını kullanacağız
4 su b un,3.5 bardaktan sonra dikkatlice ekleyelim,bardaklarımızın hacmi farklı olabilir,unun nem oranı,yum.ların gr mı vs etkileyebilir,kulak memesi dediğimiz yumuşaklıkta bir hamur elde edeceğiz
1 fiske tuz
ŞERBETİ İÇİN
2 su bar.su,2 su bar.şeker,1 yemek kaş limon suyu
SÜSLEMEK İÇİN
çekilmiş yeşil fıstık
YAPIMI
öncelikle şerbetimizi ocağa koyalım kaynamaya başlayınca 4-5 dak.kaynatıp limonunu ilave edip soğumaya bırakalım

unun ortasını açıp yağı,yum.sarılarını,tuzu,şekeri,koyup yoğurun,hamurumuzu normal oda sıcaklığı olan bir yerde mutlaka 10-15 dakika dinlendirin,
ceviz büyüklüğünde parcalara ayırın elinizde haif yassıltıp fındıklarını koyarak iyice yuvarlayın,tekrardan hafif yassı şekli vererek 1 cm aralıklı tepsiye dizin,önceden ısıtılmış fırında,kızarana dek pişirin (yaklaşık 20 dak.
soğumuş şerbetimizi sıcak hamura dökerek demlendirip fısklarla süsleyerek servis edin

alinti



sekerpare-ici-findikli-tarif.jpg
sekerpare-tarifi-hemde-findigi-icinde.jpg
 

SILA

Daimi Üye
Katılım
9 Kasım 2008
Mesajlar
3.668
Tepki
3.186
Puan
113
Yaş
46
Konum
almanya
harika görünüyor paylaşımın için teşekkürler:iloveyou::iloveyou::iloveyou::iloveyou::iloveyou::eek::eek::eek:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst