Duyuruyu Kapat
Hanimefendi: kadınlara özel bir şekilde sağlık, giyim, beslenme, diyet ve benzeri kısaca her konuda destek veriyor. Türkiye'de tek kaynak olma yolunda hızla ilerleyen Hanimefendi.com, üyeler dışında ziyaretçilere açık yapısıyla da paylaşım mantığının hakkını vermeye çalışıyor. Siz de bunun bir parçası olmak istiyorsanız, hemen ücretsiz kayıt olabilir ve aramıza katılabilirsiniz. Sensiz bir kişi eksiğiz... :)
Duyuruyu Kapat
Instagram 180T
Facebook 10K
Twitter 138T

İçi Ekmek Dolgulu Tavuk

Konu, 'Tavuk yemekleri' kısmında Aşk Sancısı tarafından paylaşıldı.

  1. Aşk Sancısı

    Aşk Sancısı Daimi Üye

    Kayıt:
    23 Mart 2013
    Mesajlar:
    3.876
    Beğeniler:
    2.518
    [​IMG]

    MALZEMELER

    1 adet orta boy bütün tavuk

    Ekmek içli dolgusu için:

    1/2 adet ekmek içi
    1/2 su bardağı süt
    2 diş sarımsak
    1/4 demet maydanoz
    1 adet yumurta
    1/2 çay kaşığı tuz
    1/2 çay kaşığı karabiber
    Üzeri için:

    1 yemek kaşığı tereyağı
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    2 dal biberiye
    1 tatlı kaşığı kekik
    5 gram taze zencefil
    1 çay kaşığı toz biber
    1/2 çay kaşığı tuz

    KAÇ KİŞİLİK?
    5 KİŞİLİK

    HAZIRLAMA SÜRESİ
    30 DAKİKA

    PİŞİRME SÜRESİ
    90 DAKİKA

    Püf noktası:

    Bütün tavuğu yıkadıktan sonra kurulamaya dikkat edin. Ekmek içini büyük parçalar halinde diğer malzemelerle birlikte harmanlayın.

    Pişirme önerisi:

    1/2 su bardağından az suyu, tavuğu fırına vermeden önce fırın kabının dibine dökerseniz tavuğun kurumasını önlersiniz.

    Servis önerisi:

    Pirinç pilavı ve salatalık turşusuyla servis edebilirsiniz.

    NASIL YAPILIR?

    Deri ve iç kısmını bol suda yıkadığınız orta boy bütün tavuğun üzerini kurulayın.

    İri parçalar halinde ufaladığınız ekmek içini; yumurta, süt, rendelenmiş sarımsak, incecik kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilavesiyle karıştırın. (Tavuğun büyüklüğüne göre ekmek içi ve süt miktarını arttırıp azaltabilirsiniz)

    Kuruladığınız ve üzerini tuzla ovduğunuz bütün tavuğun iç kısmına hazırlamış olduğunuz ekmek içli karışımı bir kaşık yardımıyla doldurun.

    Tavuğun üzeri için; oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, zeytinyağı, kabuğu soyulduktan sonra rendelenmiş taze zencefil, ayıklanmış biberiye dalları, kekik, toz biber ve tuzu küçük bir kapta karıştırın.

    Hazırladığınız ekmek dolgulu tavuğu, tereyağlı karışımla yağladıktan sonra göğüs kısmı yukarıda kalacak şekilde fırın kabına yerleştirin.

    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 90 dakika üzeri nar gibi kızarana kadar pişirdiğiniz tavuğu, porsiyonladıktan sonra sıcağı sıcağına sevdiklerinizle paylaşın.
     
    BAL KÖPÜĞÜ bunu beğendi.
  2. BAL KÖPÜĞÜ

    BAL KÖPÜĞÜ Daimi Üye

    Kayıt:
    23 Şubat 2013
    Mesajlar:
    1.579
    Beğeniler:
    1.570
    eminim tadı güzeldir
    teşekkürler