İç pilav

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
ic-pilav-sevenler-buraya--3840562.Jpeg


İç pilav

Malzemeler:

2 bardak baldo pirinç
2 bardak su
1 soğan
2 kaşık tereyağı
2 kaşık kuşüzümü
2 kaşık dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tutam yenibahar
1 tutam tarçın
1 tatlı kaşığı şeker
1 kaşık tane karabiber
Tuz, sıvıyağ

Yapılışı:

Pirinci sıcak tuzlu suda 1 saat kadar bekletin. Bol su ile yıkayıp süzün. Tavada tereyağı ile soğanı hafif kavurun. Üzerine iki bardak suyu, tuzu, şekeri ve tane karabiberi ekleyip karıştırın. Kaynayınca pirinci koyun ve kuşüzümlerini serpiştirip kapağı kapalı 15 dakika pişirin. Dolmalık fıstığı bu esnada tavada kavurun. Pilava fıstığı, nane,yenibahar ve dilerseniz biraz da dereotunu ekleyin. Piştikten sonra bir müddet dinlendirip sıcak servis yapın.

Milliyet
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst