İç Giyim Modası

GÜLÇİN

Daimi Üye
Katılım
5 Eylül 2008
Mesajlar
2.308
Tepki
2.169
Puan
113
Konum
Doyduğum Yerdeyim.
İç giyimde değerli taş modası

Son yıllarda hızla yayılan düşük bel modasıyla birlikte,
birçok alanda aksesuar olarak kullanılan
Swarovski taşları iç giyime de taşındı

V218379.jpg


Son yıllarda hızla yayılan düşük bel
modasıyla birlikte, birçok alanda
aksesuar olarak kullanılan Swarovski
taşları iç giyime de taşındı.
İstanbul'da iç giyim alanında faaliyet
gösteren bir tekstil şirketinin Yönetim
Kurulu Başkanı Burhanettin Batal, modanın
çok hızlı değiştiğini, son yıllarda hızla
yayılan düşük bel modasının yeni moda
akımlarını beraberinde getirdiğini anlattı.

V270840.jpg


Yeni moda akımı ile birlikte, iç giyim modasının
da değiştiğini ifade eden Batal, düşük bel
modasından esinlenerek üretilen kristal
taşlı iç giyim ürünlerinin Avrupa'da
büyük ilgi gördüğünü belirtti.

V273620.jpg


Yaklaşık 2 yıldır Fransa'daki 40'ı aşkın
firmaya Swarovski taşlarıyla süslü iç
giyim ürünleri ihraç ettiklerini bildiren
Batal, şunları söyledi:
''Yapılan araştırmalara göre, iç giyimin tarihi
M.Ö 3. veya 4. yüzyıla kadar uzanmaktadır.
O dönemden beri iç giyim modası birçok
değişikliğe uğramıştır. Son yıllarda ise bu
değişimin yeni adı Swarovski taşı olmuştur.
Swarovski taşı, Macaristan'da bulunan
Bohemya Bölgesi'nde ortaya çıkmış ve
hızla tüm dünyaya yayılmıştır. Modadaki
kristalleşme ile birlikte Swarovski taşı da
birçok alanda aksesuar olarak kullanılmaya
başlanmıştır. Son olarak düşük bel modası
ile birlikte Swarovski taşı iç giyime de taşındı.''

V261547.jpg


Fransa'dan sonra ABD ve Türkiye
İç giyim modasında Swarovski taşının
yaygınlaşmasında öncülük ettiklerini,
Swarovski taşlı iç giyim ürünlerinin modanın
başkenti sayılan Paris'te büyük ilgi gördüğünü
kaydeden Batal, yaz sezonu ile birlikte
iç piyasaya yönelik üretime başladıklarını ifade etti.

V260813.jpg


Swarovski taşlı iç giyim modasının
Fransa'dan sonra ABD ve Türkiye'de
yayılacağını ileri süren Burhanettin Batal, şöyle devam etti:

''Fransa'da yoğun ilgi gören ürünlerimizi ABD'deki
bazı firmalara da satmak için anlaşmaya vardık.
Bu yaz sezonunda Swarovski taşlı iç giyim
ürünlerini Türkiye pazarına da sunduk. İlk
etapta büyük ilgi gören kristal ağırlıklı iç
giyim ürünleri kısa zamanda Türkiye'de yeni
bir moda akımı başlatacak. Türk toplumunda
uzun yıllar iç giyim ürünleri çamaşır olarak anıldığı,
kadınlar beyaz renge ve tekdüze modellere
mahkum edildiği için iç giyim modası pek fazla gelişemedi.
Ancak, düşük bel modası ile birlikte, alt giysinin üstünden
Swarovski taşlarını gösteren ürünler, iç giyim modasına damgasını vuracak.''

V270853.jpg
 
OP
GÜLÇİN

GÜLÇİN

Daimi Üye
Katılım
5 Eylül 2008
Mesajlar
2.308
Tepki
2.169
Puan
113
Konum
Doyduğum Yerdeyim.
VİCTORİA"S SECRET GECELIK MODELLERİ


Victoria’s Secret’in birkaç gecelik modelleri. Eminim sizinde beğeniceğiniz bir modeli mutlaka vardır. Fiyat aralığı konusunda ise 30$ gibi cüzi miktardan başlayıp modele ve kalitesine göre değişiyor. Uçuk olmayan rakamlara güzel bir geceliğiniz olabilir…
Birkaç gecelik ve Babydolls…
İşte birkaç örnek…
Victoria’s Secret’in kaliteyi ve ucuzluğu bir arada sunduğu geceliklere devam ediyoruz. Çok seksi görünüme sahip olabileceğiniz modelleri uygun fiyatlarla ayağınıza kadar getirmeye çalışacağız. Serinin 2. perdesi…

PENTİ 2008 ILKBAHAR-YAZ KOLEKSIYONU

V270842.jpg


Penti 2008 iç çamaşırı koleksiyonunda çagımızla uyum saglamış.son yıllardaki değişime pentide uyum saglamış durumda. Bir çok soruna karşın ayakta durmayı başardı. Doğada kaybettiklerimiz kendi cennetimizi yaratmaya itti bizi. Tenimizle buluşan dokular ve renkler unutmaya yüz tuttuğumuz pozitiflikle dolu.
Penti 08 ilkbahar yaz için hazırlanan çorap, iç çamaşırı ve mayo koleksiyonlarında; kendi gizli cennetinizi keşfedilebileceksiniz. Mutluluk hissettiren desenler, farklı birleşmelerden doğan kadınsı ama bir o kadar çocuk gülümsemesi, doğal dokular, puantiyeler, çizgiler, işlemeler, çiçekler….Kısacası özlem duyduğumuz tüm kaybettiklerimize bir küçük dokunuş..
Penti 2008 İlkbahar-Yaz çorap koleksiyonu için modayı baştan yarattı. Bir tek çorapla yeni bir tarz yaratabileceksiniz. Kendi stilinizi yaratmak Penti 2008 ilkbahar- yaz koleksiyonunu ile artık çok kolay. Doğadan esinlenerek tasarlanmış tüm bacağı saran çiçek desenleri ve geometrik desenler, ince detaylarla vurgulanarak hanımların beğenisine sunuluyor. Geçmiş sezonun romantik havasını bu sezona da taşıyan desenli file çoraplar İlkbahar-yaz sezonunda da hanımların bacaklarını süsleyecek. Koleksiyonda külotlu, tayt, pantolon ve soket çoraplar; canlı, feminen ve eğlenceliler

V270769.jpg


Yazın, pantolon çorapları sadece pantolon altlarına saklanmayacak. Spor bir eteğin hatta abiye bir elbisenin altına bile dizaltı çorap görüntüsünde kullanılabilecek. Üst üste çorap giymek çok moda olacak. Külotlunun altına diz üstü giyenleri veya ince desenli pantolon çorabı üzerine düz tayt giyenleri çok göreceğiz. Detaya inmek gerekirse irili ufaklı puanlar, floral desenler, parıltılar bu yaz moda.
Dünya modasını ve yükselen trendleri takip eden Penti İlkbahar-Yaz koleksiyonu renklerine baktığımızda mutluluğu, ferahlığı hatırlatan açık renkler karşımıza çıkıyor. Doğayı sınırlamayan, doğa ile uyum içinde olan renkler 2008 yazının trendlerini belirliyor. Mutluluğun getirdiği canlılık ve kendini‘mutlu hissetmek’ bu yazın mottosu. Gerginlik ve stresten uzaklaştıran, rahatlatan renkler ön planda; mavi, siyah/beyaz, hardal sarı, altın, parıltılı gri, yeşil ve mor dış giyimde moda olacak. Penti’deki renk zenginliği ,bahar giysileriyle ister ton sur ton ister kontrast isterse klasik kombinasyon yapmak isteyen herkese sonsuz seçenekler sunuyor

V271932.jpg


Penti ; 2008 iç çamaşırı yaz sezonuna Bahar Korçan’ın moda danışmanlığını yaptığı renkli bir koleksiyon ile giriyor.
Bahar Korçan’ın moda danışmanlığını yaptığı, ve Penti Tasarım Direktörü Ayşin Bicioğlu tarafından tasarlanan Penti 2008 iç çamaşırı yaz koleksiyonu doğanın renklerini ve güzelliklerini iç çamaşırına taşıyor.
Renk ve kumaş seçimiyle iç çamaşırına farklı bir yorum getiren Penti’nin 2008 yaz koleksiyonu , “Eko life”, Non İdentity” “Paradise Lost” gibi birbirinden neşeli temalardan oluşuyor. İç çamaşırı koleksiyonunu hazırlarken doğanın güzelliklerinden ilham alan Penti, cıvıl cıvıl renk ve desenleriyle gençlere ve kendini her zaman genç hissedenlere hitap ediyor.

Penti ; 2008 iç çamaşırı yaz sezonuna Bahar Korçan’ın moda danışmanlığını yaptığı renkli bir koleksiyon ile giriyor.
Bahar Korçan’ın moda danışmanlığını yaptığı, ve Penti Tasarım Direktörü Ayşin Bicioğlu tarafından tasarlanan Penti 2008 iç çamaşırı yaz koleksiyonu doğanın renklerini ve güzelliklerini iç çamaşırına taşıyor.
Renk ve kumaş seçimiyle iç çamaşırına farklı bir yorum getiren Penti’nin 2008 yaz koleksiyonu , “Eko life”, Non İdentity” “Paradise Lost” gibi birbirinden neşeli temalardan oluşuyor. İç çamaşırı koleksiyonunu hazırlarken doğanın güzelliklerinden ilham alan Penti, cıvıl cıvıl renk ve desenleriyle gençlere ve kendini her zaman genç hissedenlere hitap ediyor.


Doğal hayata geçişin moda dünyasını da sardığı çağımızda özellikle tene değen kumaşlarda artık %100 doğal kumaşlar tercih ediliyor. Bu duyarlılıkla hazırlanan Eko Life serisi doğal kumaşlarla, doğal renklerle ve ağaç desenleriyle doğayı içimize taşıyor.
Genç bir tema olan Non İdentity; kendini genç hisseden ve hayatın yeniliklerine açık herkes için tasarlandı. Farklı renklerin farklı desenlerin biraya gelmesinden doğan bir kimliksizlik ve bu kimliksizliğin yarattığı özgürlüğü ifade ediyor. Çocukluktan gençkızlığa geçenler için de ideal olan bu koleksiyonda iki farklı grup yer alıyor. Patchwork grubunda renk ve desen bolluğu, sevimli kız çoçuğu baskıları yer alırken, Pastel renklerin hakim olduğu diğer grupta ise kedi desenleri, ekoseler ön plana çıkıyor. Dış giyime de uyabilecek “top”ların mevcut olduğu bu koleksiyonda arkadan çapraz bağlamalı şortlar dikkat çekiyor.

V270843.jpg


Nesli tükenen çiçeklerin doku ve renklerinden esinlenerek hazırlanan Paradise Lost, feminen , stil sahibi , bilinçli kadınlara yönelik zarif ve şık bir iç çamaşırı koleksiyonu. Danteller , kurdelelar ve şifonlarla süslenmiş tutkulu ve estetik, ama asla erotik değil. Özel tasarımlarıyla dikkati çeken koleksiyonda , ceketin içine giyilebilecek güzel kamisoller, gömlek içinden gösterilebilecek kadar tasarım sütyenler yer alıyor.
Penti 2008 çorap ve iç çamaşırı yaz koleksiyonlarını görmek ve satın almak için Penti Mağazalarını ziyaret edebilir ya da PENTİ Ögretmen çorap sitesi üzerinden online alışverişinizi yapabilirsiniz.
 
OP
GÜLÇİN

GÜLÇİN

Daimi Üye
Katılım
5 Eylül 2008
Mesajlar
2.308
Tepki
2.169
Puan
113
Konum
Doyduğum Yerdeyim.
İç dünyamız renkli mi ? Siyah-Beyaz mı ?

Çoğu kadın için iç çamaşırı çok önemli bir ayrıntıdır. Kimisi öncelikli olarak rahatlığı tercih ederek ayrıntılara fazla dikkat etmezken kimi kadınlar için de hangi kıyafetle hangi rengin ve modelin giyildiği ayrı bir önem taşır. Hatta çoğu zaman kadınların gerçek iç dünyasını yansıtır iç giyim.

0212271.jpg


Kadınların iç çamaşırı seçimindeki titizliklerinin nedeni, önce kendilerini seksi ve hoş hissetmek, ardından da eşlerini etkilemektir. Peki kadınların bunca uğraşı, saatlerini dükkanlarda geçirip kendilerine en yakışan çamaşırları bulmaya çalışmalarının erkekler için önemi nedir?

Erkeklere yöneltilen bu soruya ilginç cevaplar alınabiliyor. Kimisi, temizlikten başka pek önem vermediğini söylerken kimisi duruma, yere ve zamana göre olmadık şeylerin bile hoşa gidebileceğini ifade ediyor.

Çamaşır, kadınlar için olduğu kadar erkekler için de büyük anlam taşıyor. 26 yaşındaki Alper, erkeklerin kadın çamaşırına çok önem verdiğini söyleyerek şöyle devam ediyor: “ Erkekler iç giyime deli oluyor. Mesela kafalarında taptıkları bazı renkler var. Bazılarını ise cok kötü buluyorlar. Hatta sırf iç çamaşırı yüzünden bir kızdan vazgeçebiliyorlar. Ben biraz daha ılımlıyım o konuda.”

İç giyim konusunda çoğu kadın açısından temizlikten sonra gelen en önemli şeyin şıklık olduğu biliniyor. Normal bir kıyafet gibi görünmese bile gizliliğinin getirdiği heyecan da kadınların hoşuna gidiyor. 28 yaşındaki Fatih'e göre, iç giyim ne kadar rahat olursa kişinin günlük yaşamına o kadar olumlu yansıyor.

En çok sevilen çamaşırlar

Baby Doll, mini ya da uzun bir elbiseyi andıran bir iç giyim modeli. Kombinezon altına giyilen tanga ya da G-string adı verilen arkası ip çamaşırlar ve tek parça mayoya benzeyen, kimi zaman bir tünik ile tamamlanan body'ler de kadın iç giyiminin en sevilen ürünlerinden.

Renklerin dili

Yapılan anketlere göre sarışınlar daha çok siyahı, yeşili ve mavinin çeşitli tonlarını tercih ediyor. Kızıllar yeşil, pembe ve diğer pastel renklerdeki iç çamaşırlarından hoşlanıyorlar. Esmerler ise, tenlerinin rengine göre en çok kırmızı, beyaz ve bazen siyah iç çamaşırlardan hoşlanıyor.

Mavi: Bu, evliliğe ve aşka olan inancı itiraf eden bir renk. Canlı mavilerin taze havası, pastel mavilerin klasik görünümü de dahil seçtiğiniz mavi tonu aşkınızın sonsuzluğunu ve sevginizi tarif ediyor.

Şarap Kırmızısı: Zengin ve lüks bir havaya sahip olan şarap kırmızısı seçkinlik ve çok bilmişliğin ifadesi. Hafif pembeye kaçan tonu ise bu ifadeye biraz kırılganlık ve samimiyet katıyor.

Fildişi: Bu renk geleneksellik ipuçları veriyor. Beyazla kontrast halinde kullanıldığında fildişinin yumuşak tonları gözleri ve gülümsemeyi ön plana çıkarıyor.

Lila: Tutku ve romantizm bu renkte birleşiyor ve büyülü bir arzu havası yaratıyor. Aynı zamanda eski moda değerlerin ve modern hayallerin bileşimi olarak da kabul ediliyor.

Pembe: Dişiliği ön plana çıkaran bu renk aynı zamanda romantizmin de had safhada temsilcisi.
Toz pembe gibi masum tonlar genç kız hayallerini, idealleri ve sonsuz aşkı ifade ediyor.

Kırmızı: Her dilde olduğu gibi aşkın rengi, kırmızı. Kırmızı iç giyim, içten duyguları, saf romantizmi, büyüyü, tutkuyu anlatıyor. Kırmızı renk, insanın sözlerle ifade edemediği duyguların temsilcisi.

Siyah: Bu renk de en az kırmızı kadar romantizmin büyüsünün rengi olarak kabul ediliyor. Ancak içerisinde en az tutku kadar gizem, içe kapanıklık ve ifade edilemeyen duygular barındırıyor.

Beyaz: Masumiyetin rengi olan beyaz saflığı, dürüstlüğü ifade ediyor. Beyaz iç giyim biraz da çekingenliğin simgesi.

Yurtdışında iç çamaşırları deyince akla gelen ilk isim Victoria's Secret. Türkiye'de ise çeşitli markalarda iç giyim meraklılarına zengin çeşitler sunuluyor. Size verdiğimiz linklerden çeşitli yerli ve yabancı markalara ait ürünleri inceleyebilir, iç giyimde son modayı takip edebilirsiniz.
 
OP
GÜLÇİN

GÜLÇİN

Daimi Üye
Katılım
5 Eylül 2008
Mesajlar
2.308
Tepki
2.169
Puan
113
Konum
Doyduğum Yerdeyim.
Beş dakikalık iç çamaşırları

Sibel Mesta köylü kadınların yazmalarını modern plaj giysilerine dönüştürüyor.

resim111177.jpg


Moda alanında Türkiye’nin adını duyurmak için ülke sınırları içinde çabalayan tasarımcı da marka da çok. Özellikle markalar Ortadoğu ve Balkanlar’a açılmayı başarsa da ABD ve Avrupa’ya adım atmaları o kadar kolay olmuyor.

Kimi Türk tasarımcılar ise daha farklı bir yol izliyor. Onlar işe ABD ve Avrupa’dan başlayıp sonradan Türkiye’ye geçiş yapıyor. Ki bu akıllıca...
Bunlardan biri de Sibel Mesta. Doğma büyüme İstanbullu olan Mesta, moda dehalarının okulu Londra’daki Central Saint Martin’s’de tasarım okuduktan sonra eğitimini Boston’daki Mount Ida College’da sürdürdü. Kendi koleksiyonunu çıkarmadan önce New York’ta, ABD’nin önde gelen iç çamaşırı ve gecelik üreticilerinden Saint Eve International firmasında yedi yıl çalıştı. Ardından geçen yıl Si Belle adlı markasını yarattı. Biri iç giyim, diğeri plaj giyimi olmak üzere iki koleksiyonu var.

Romantik, flörtöz ve lüks tasarımlar

Annesi Avusturyalı, babası Türk olan Mesta, belki de bunun etkisiyle koleksiyonlarında Türk kültürüyle Avrupai çizgileri harmanlıyor. Ortaya çıkan tasarımlar biraz romantik, biraz flörtöz ve aynı zamanda lüks görünümlü.

İç çamaşırına önem veren ve teninde lüks kumaşı hissetmeyi tercih eden 20-40 yaşları arasındaki kadınların ilgisini çekecek türde ürünler bunlar. Mesta iç giyim koleksiyonunu şöyle tanımlıyor: “Ben bunlara beş dakikalık iç çamaşırı diyorum. Beş dakika içinde yerde olmalarını umarım.”

“Si Belle’in Klasik Kaftanları” adını verdiği plaj koleksiyonu ise doğrudan köy kültürünü referans alıyor. Mesta köylerde kadınların bağladığı kenarları oyalı yazmalardan uzunlu kısalı plaj tunikleri yapmış. Malzeme yazma olsa da, siluet tasarımın alaturka olmasını engelleyip modern kılıyor. Belki biliyorsunuz, belki bilmiyorsunuz, oya 8’inci yüzyıldan beri kullanılıyor. Söylendiğine göre oya yoluyla genç kızlar etraflarındakilere sevgilerini iletiyor. Mesta’nın kullandığı oyalar ise mutluluk ve yaşam tutkusu mesajlarını iletiyor. Kaftanlarda kullanılan tülbentler Kapalıçarşı’dan; diğer pamuklu ve ipekli kumaşlar ise Hindistan, Çin ve Almanya; danteller Fransa’dan.
1215433285xj9.jpg


Plaj koleksiyonundaki tunikler mayonun üzerine geçirilebileceği gibi şehirde jean’lerin üzerine de giyilebilir.

Mesta’nın sonbahar iç giyim koleksiyonunda esin kaynağı Avusturya iken, plaj koleksiyonunda Truvalı Helen’den ilham almış. Bir de organik koton ve ipek kullandığı bir koleksiyonun hazırlığında. Çevre dostu malzemeler ve boyalar kullanarak hazırlayacağı iç çamaşırları yılbaşından önce satışa sunacak.

Henüz kısa bir süredir etrafta olmasına rağmen Mesta’nın tasarımları Elle, Vogue, Women’s Wear Daily gibi yayınlarda ve New York Times‘da yer buldu. ABD’nin ünlü magazin dergisi US Weekly, tasarımlarından birini Eva Longoria’nın aldığını yazdı.
Si Belle markalı ürünler New York, Los Angeles ve Miami‘deki butiklerde satılıyor. Türkiye’de Si Belle markalı ürünlerin bir bölümüne chichiqueen.com adlı internet sitesinden ulaşabilirsiniz. Mesta, Vakko ile de görüşme aşamasında. Sonbaharda Avrupa’ya satışa başlayacak. Sırada Kanada ve Uzakdoğu var.

Türk markalarına pek itibar etmeyen çevreler artık Si Belle’e bir şans verirler. Ne de olsa çıkışını Batı’da yaptı...
 
OP
GÜLÇİN

GÜLÇİN

Daimi Üye
Katılım
5 Eylül 2008
Mesajlar
2.308
Tepki
2.169
Puan
113
Konum
Doyduğum Yerdeyim.

1214558872tb2.jpg

Göğüslerin sarkmasını önleyen sutyenler şimdi de kalçaların sarkmasını önleyecek...


Göğüslerin sarkmasını engelleyen ve kadınlar tarafından
gelmiş geçmiş en büyük icat olarak kabul edilen sutyenin kalçalar için de olanı yapıldı.


Vatan Gazetesi'nin haberine göre; Japon bilim adamları,
doğuştan kalkık bir kalçaya sahip olamayan veya kalçalarında
sarkma sorunu çeken kadınlar için “Binikini” yani kalça sutyeni geliştirdi.
1214558484re2.jpg



30 dolardan satışa çıkan binikini, sutyenin göğüslere
yaptığının aynısını kalçalara yapıyor. Yani destekleyerek
dik ve sıkı durmalarını sağlıyor.
 

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Çok hoş ve seksi görünüyorlar..
Sanırım ben bunları hiç ama hiç kullanamıyorum..
Hep penye olmasına dikkat etmişimdir iç çamaşırlarıma,ipek beni fazlası ile rahatsız ediyor çünkü.Tabi kişye göre değişkenlik gösterir bu söylediklerim.
 

peri_kizi

Daimi Üye
Katılım
26 Eylül 2008
Mesajlar
563
Tepki
292
Puan
63
Konum
france
harika, genelde tercihim ust siralardaki dantel jartiyer modelleri :)
cok severim cokkkkkkkk
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst