Aşk Sancısı
Daimi Üye
Malzemeler
Bavarua için:
250 gram hurma
350 gram portakal suyu
100 gram bal
6 adet jelatin yaprağı
600 gram çırpılmış krema
Trifle için:
250 gram hurma
2 adet portakal
2 adet nar
500 gram Arap kurabiyesi
1 yarım kek
100 gram Antep fıstığı
500 mililitre çırpılmış krema
1 litre yoğurt
150 mililitre nar şurubu
1 demet taze nane
Bavarua:
Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp blendere atın. Portakal suyunu ve balı ekleyip pürüzsüz bir hâle gelene kadar karıştırın. Jelatini soğuk suda 5 dakika boyunca ıslatın. Suyunu sıktıktan sonra jelatini ısıtın. Eriyen jelatini portakallı karışıma ekleyin. Kremayı hafif sertleşene kadar çırpın. Portakallı karışımla katlayarak karıştırın. Bavarua’yı buzdolabında sertleşene kadar soğutun.
Trifle:
Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp ikiye bölün. Portakalların kabuğunu soyup dilimleyin. Narları soyup tanelerini ayırın. Kurabiyeleri ufalayın. Keki küp küp doğrayın. Antep fıstıklarını ince ince kıyın. Kremayı sertleşene kadar çırpın. Malzemelerin hepsini güzel bir cam kaseye ya da vazoya kat kat dizin.