Hurmalı Cheesecake
Hamur İçin :
150 gr un
Bir tutam tuz
Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
70 gr toz şeker
80 gr margarin
İç Malzeme :
75 gr kurutulmuş çekirdeksiz hurma
500 gr labne peyniri
400 gr süt kreması
150 gr bal
4 yumurta
1 paket vanilya aromalı puding
2-3 çorba kaşığı limon suyu
75 gr kuru üzüm
Bir miktar rendelenmiş limon kabuğu
Ayrıca :
Bir miktar un
Tepsi için margarin
Süsleme için pudra şekeri
hazırlanışı
Unu; kabartma tozu, toz şeker ve margarin ile karıştırarak iyice yoğurun. Gerekirse iki çorba kaşığı soğuk su ilave edin. Hamuru bir folyoya sarıp 30 dakika kadar buzdolabında bekletin.
Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Hamuru unlanmış bir zeminde açın. Tepsiyi yağlayıp hamuru içine yerleştirin.
200 derecede 10 dakika kadar pişirin. Fırın ısısını 175 dereceye düşürün.
İç Malzeme İçin :
Hurmayı çok küçük doğrayın. Labneyi süt kreması, bal ve yumurtalarla karıştırın. Puding tozu, limon kabuğu ve suyunu ilave ederek karıştırmaya devam edin. Hurma ve kuru üzümleri ekleyip karıştırdıktan sonra pasta tabanının üzerine yayın.
Fırında 175 derecede 60 dakika kadar pişirin. Fırını kapatıp 15 dakika içinde bekletin. Pastayı soğumaya bırakıp pudra şekeri ile süsleyin.
Kaynak :Yemex