'Hünnap Reçeli'

burgazkartal

Aktif Üye
Katılım
26 Ekim 2010
Mesajlar
256
Tepki
208
Puan
43
Yaş
64
Konum
istanbul
Hünnap Güneşte kurutulan olgun bir meyvedir.Çerez olarak çay ile tüketilebilir.Ayrıca Bitkisel ilaç olarak kullanılan bu meyve kaynatılıp içilebilir ve reçeli de yapılabilir.Bu reçelin güzel bir tadı olmasının yanında Kolestrol ve lipid düşürücü olarak kullanılır.
48409550.png

Malzemeler:
300 gr hünnap meyvesi (18-20 adet)
2 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
2-3 damla limon suyu

Yapılışı:
Hünnap meyvelerini yıkayın (isterseniz kabuklarını soyun) ve küçük küçük doğrayın.
Doğradığınız meyveleri reçeli kaynatacağınız tencereye alın ve üzerine toz şekeri dökerek sulanmasını bekleyin. (en az 5 saat ya da 1 gece)Sulanan meyvelerin üzerine suyu ekleyerek ort ateşte kıvamı koyulaşıncayakadar karıştırarak kaynatın. Ocaktan almadan 2-3 dakika önce limonu sıkın. Reçel istediğiniz kıvama gelince ocaktan alın. Sıcakken kavanozlara dökün, soğuyunca kapağını sıkıca kapatın.
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Ben değişik reçeller tatmayı severim her ne kadar vişneden vazgeçemesemde denemekte yarar var :1:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst