Hünkar Beğendi

maviboncuk

Daimi Üye
Katılım
3 Ağustos 2010
Mesajlar
25.638
Tepki
16.859
Puan
113
Yaş
34
Konum
bitanemin kalbinden
1. Beşamel sos malzemesi:
* 3-4 patlıcan
* 3 çorba kaşığı un
* 4 çorba kaşığı tereyağı
* 2 su bardağı süt
* 1 tatlı kaşığı tuz
2. Et malzemesi:
* 1/2 veya 1 kg kuzu eti, şeritler halinde kesilmiş
* 2 diş sarımsak,doğranmış
* 1 çorba kaşığı un
* 1 yemek kaşığı domates veya biber salçası
* tuz
* karabiber

Sosun hazırlanması:
1. Patlıcanları alimünyum folyoya sarıp ocağın üzerinde közleyin. Közlendikten sonra soyup ezin.
2. Un ve tereyağını kavurun.
3. Sütü azar azar yedirin.
4. Tuzu ekleyin.
5. Sosu ezilmiş patlıcanlarla karıştırın.
6. Tüm karışımı çukur bir tabağa alın.

Etin hazırlanması:
1. Etleri tavaya koyun ve suyunu çekene kadar az sıvıyağ ile pişirin.
2. Unu ekleyin.
3. Sarımsakları ve salçayı da ilave ettikten sonra tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
4. Etleri bir borcama koyun.

Servis yaparken tabağa ilk önce beğendisini (sosunu) koyun. sonra beğendinin tam ortasına gelecek şekilde eti yerleştirin.

4 kişilik
 
OP
maviboncuk

maviboncuk

Daimi Üye
Katılım
3 Ağustos 2010
Mesajlar
25.638
Tepki
16.859
Puan
113
Yaş
34
Konum
bitanemin kalbinden
4333.jpg
 

SILA

Daimi Üye
Katılım
9 Kasım 2008
Mesajlar
3.668
Tepki
3.186
Puan
113
Yaş
47
Konum
almanya
hiç yemedim ama hep merak etmişimdir teşekkürler canım:ilknur::ilknur::ilknur::ilknur:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst