Hünkar beğendi(resimli)

E

esmanur

Misafir
hc3bcnkarbec49fendigifnp1.png

MALZEMELER


1/2 kg. dana kuşbaşı
1 ad. büyük kuru soğan
1,5 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı tereyağı
tuz
karabiber

Beğendisi için;


1 kg patlıcan

4 çorba kaşığı tereyağı
1 su bard. un

2 su bard. süt
tuz/karabiber

HAZIRLANMASI


1-Bir tencereye tereyağını koyun, ince ince kıydığınız soğanı ilave edip pembeleştirin.Etleri de tencereye ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.
2-Etler suyunu çekince birkaç dakika daha kavurun ve salça,tuz ve karabiberi ekleyin. Yeterince su koyun ve birkaç kez karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte etleri pişirin.
3-Patlıcanları alimünyum folyoya sarıp ocakta yada fırında közleyin.
4-Közlenen patlıcanların kabuklarını soyup püre haline gelinceye kadar ezin (robotta kullanabilirsiniz).
5-Bir tencereye tereyağını koyup eritin.Unu ilave edip kavurun. Kokusu çıkınca sütü ilave edip boza kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin. İçine püre yaptığınız patlıcanları da ilave edin. Tuz ve karabiberi ilave edip (dilerseniz 1 çay kaşığı kadar muskatta koyabilirsiniz) koyu bir muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
6-Servis tabağına önce hünkar beğendiyi koyun,üzerine eti yayıp servis yapın.
Afiyet olsun..

Alinti.
 

adan

Aktif Üye
Katılım
4 Eylül 2010
Mesajlar
310
Tepki
206
Puan
43
Yaş
42
Konum
almanya
paylasim icin tesekküler
bu yemegi cok merak ediyordum tadi nasil acaba
 
OP
E

esmanur

Misafir

teşekkürler canım beğeniniz için tadı çok güzel
 

elis

Daimi Üye
Katılım
1 Mayıs 2010
Mesajlar
4.752
Tepki
4.883
Puan
113
Yaş
44
Konum
burdan:)
sagolasiiin,oruclu oruclu cok iyi oldu yani:sinir:

yani saka bi yana,harika gorunuyo,,,:panter:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst