Biz süs olarak siyah zeytin kullanıyoruz turşu yerine
Malzemeler: 2 Su Bardağı Haşlanmış Nohut 2-3 Yemek Kaşık Tahin 1 Adet Limon Suyu 3-4 Diş Sarımsak Biraz tuz Zeytinyağı Pul Biber 1 Domates, Maydonoz Kimyon Turşu Sıcak Su
Hazırlanışı: Ağızda dağılır hale gelinceye kadar haşlanmış olan nohutları avucunuz içerisinde birbirine sürterek (veya tek tek ayıklayarak) kabuklarını ayıklayalım. Robot ile veya elimizle püre haline gelinceye kadar ezelim. Nohutları haşlarken kullandığımız haşlama suyundan veya yoksa başka kaynar su ilave edebilirsiniz. Limon suyu, ezilmiş dövülerek macun haline getirdiğimiz sarımsaklar, tahin, tuz ve kimyonu ilave ederek karıştırmaya - ezmeye devam edelim. Düz veya kayık bir servis tabağına alarak üzerini düzeltelim. Domatesleri ince dilimler halinde doğrayıp servis tabağının kenarlarına dizelim. Kıyılmış maydonozu üzerine serpiştirelim. Benim tavsiyem nohutları akşamdan tuzlu ılık suya yatırmanız. Bir de nohutların kabuklarını rahatça soyabilmek için pişirip suyunu süzdükten sonra ılıkken bir bezin arasında hafifçe ovalamak, bezi açtığınızda kabukların çoğunun çıkmış olduğunu göreceksiniz. Kabukları soymakla uğraşmak işi bayağı kolaylaşıyor bu durumda.
Nohutların kabuklarını soymaya gerek yok robotta iyice ezdikten sonra... Biz soymuyoruz tabi soyarsanız daha yumuşak pütürsüz bir kıvam elde edersiniz Bir gün yaparsam kendi yaptığımı da eklerim
Alıntıdır.