Humus-Hatay Usulü

Özor

Daimi Üye
Katılım
26 Eylül 2010
Mesajlar
375
Tepki
484
Puan
63
Konum
Gaziantep
DSC07977.JPG


DSC07970.JPG



Biz süs olarak siyah zeytin kullanıyoruz turşu yerine


Malzemeler: 2 Su Bardağı Haşlanmış Nohut 2-3 Yemek Kaşık Tahin 1 Adet Limon Suyu 3-4 Diş Sarımsak Biraz tuz Zeytinyağı Pul Biber 1 Domates, Maydonoz Kimyon Turşu Sıcak Su
Hazırlanışı: Ağızda dağılır hale gelinceye kadar haşlanmış olan nohutları avucunuz içerisinde birbirine sürterek (veya tek tek ayıklayarak) kabuklarını ayıklayalım. Robot ile veya elimizle püre haline gelinceye kadar ezelim. Nohutları haşlarken kullandığımız haşlama suyundan veya yoksa başka kaynar su ilave edebilirsiniz. Limon suyu, ezilmiş dövülerek macun haline getirdiğimiz sarımsaklar, tahin, tuz ve kimyonu ilave ederek karıştırmaya - ezmeye devam edelim. Düz veya kayık bir servis tabağına alarak üzerini düzeltelim. Domatesleri ince dilimler halinde doğrayıp servis tabağının kenarlarına dizelim. Kıyılmış maydonozu üzerine serpiştirelim. Benim tavsiyem nohutları akşamdan tuzlu ılık suya yatırmanız. Bir de nohutların kabuklarını rahatça soyabilmek için pişirip suyunu süzdükten sonra ılıkken bir bezin arasında hafifçe ovalamak, bezi açtığınızda kabukların çoğunun çıkmış olduğunu göreceksiniz. Kabukları soymakla uğraşmak işi bayağı kolaylaşıyor bu durumda.


Nohutların kabuklarını soymaya gerek yok robotta iyice ezdikten sonra... Biz soymuyoruz tabi soyarsanız daha yumuşak pütürsüz bir kıvam elde edersiniz;) Bir gün yaparsam kendi yaptığımı da eklerim;)

Alıntıdır.
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Canim resim eklemissin ama cikmamis heralde. Ben hic humus yemedim. -hmm
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Ekledim canim resimlerini. Görüntü harika ama hic yemedim. Tadini merak ediyorum acikcasi. :catalbicak:
 
OP
Özor

Özor

Daimi Üye
Katılım
26 Eylül 2010
Mesajlar
375
Tepki
484
Puan
63
Konum
Gaziantep
Ekledim canim resimlerini. Görüntü harika ama hic yemedim. Tadini merak ediyorum acikcasi. :catalbicak:


Yapmanı tavsiye ediyorum canım,keyifle yiyeceğinden emin olabilirsin-ayse
Biz bunu yaparken daha kıvamlaşırken kaşık kaşık yeriz:) Karışımı yaptıktan sonra buzlukta saklarsan kahvaltıda ve yemekte çeşit olarak kullanmı kolay olur
 

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.519
Puan
113
Konum
Oradan
en sonki nohut haşlamamda bu tarifi denedim
ama üstüne sadece turşu koydum

sanırm bizim damak tadımıza uymadı
ama merakım gitmiş oldu
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Yapmanı tavsiye ediyorum canım,keyifle yiyeceğinden emin olabilirsin-ayse
Biz bunu yaparken daha kıvamlaşırken kaşık kaşık yeriz:) Karışımı yaptıktan sonra buzlukta saklarsan kahvaltıda ve yemekte çeşit olarak kullanmı kolay olur

Tadini merak ediyorum gercekten, ilk firsatta deneyeyim. :eek:
 

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.519
Puan
113
Konum
Oradan
Nereliydiniz Hülyacı'm :)

Ben hataylı değilm özor
ama ne zamndır aklımda olan bir tarifti
benim merakım var böyle değişk tariflere hep isimini duyardım bir gün hazır nohutu haşlamışken yaptım
ama tabi orjinali gibi olmamıştır

hem senniki ne güzel bol salatalı öyle yapsam biraz daha beğenilirdi eminm
 
OP
Özor

Özor

Daimi Üye
Katılım
26 Eylül 2010
Mesajlar
375
Tepki
484
Puan
63
Konum
Gaziantep
Lezzet ayarı kaçmış olabilir ablacım tahini çoksa tarifin acımsı ve ağır olur, limonu çoksa zaten tadı kaçar. Gerçi memleketten memlekete damak tadı değişiyor. Herkes her şeyi sevmek zorunda değil;)
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Humus dendiğinde eşim geliyor aklıma:) Kayınvalidem yaptığında 1 tencere humusu tek başına yemiş ve sonuç :ates::sinifsinif:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst