HTML' de Püff Noktaları -(2)

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.685
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
HTML' de Püff Noktaları - 2
Özel Karakterler
Şimdi açın çok amaçlı not defteri programınız notepad'i. Ve şunları aynen yazın. Boşlukları da unutmayın.. Ardından deneme.htm adı ile kaydedin:


[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]<html>
<head>
</head>
<body>
<p>
Bugün bir garip martı gördüm havada...

<br>

Bugün &nbsp; &nbsp; &nbsp;&nbsp; &nbsp;bir &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; garip &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; martı &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; gördüm &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; havada...

</body>
</html>
Bu denemenin sayfada görünümü şöyle olmalıdır:


[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Bugün bir garip martı gördüm havada...
Bugün bir garip martı gördüm havada...
Gördüğünüz gibi kodlamayı yaparken istediğiniz kadar boşluk bırakın, bu sayafada normal olarak görünecektir.. Peki ya bu boşluklara ihtiyacınız varsa.. İşte o zaman imdadımıza "Küçük ama işlevi büyük HTML kodları" giriyor :) Sadece boşluk bırakmak için değil "" (Tırnak işaretleri) "<" ">" (büyüktür ve küçüktür işaretleri) yani söylemek istediğim karakterlerin da bazı kodlamaları olduğu.. Ben burada Web sayfalarında en çok kullanılan özel karakterlerin kodlamalarından bahsedeceğim:


[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif](boşluk)[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]&nbsp;[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]"[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]&quot;[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]&[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]&amp;[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]<[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]&lt;[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]>[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]&gt;[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]|[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]|[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]©[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]&copy;[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]®[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]&reg;
Şimdi bunları sayfamızda deneyelim bakalım nasıl sonuçlar alacağız??


[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]<p>[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]
Bugün &nbsp; [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]&nbsp; [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]&nbsp; [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]&nbsp;[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif] hava &nbsp; [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]&nbsp; [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]&nbsp; &nbsp;[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif] nasıldı?
</p>
<p>
&lt; HTML &gt; kodları böyle yazılmalı..
</p>
<p>
Kitap &amp; Cd satan bir yer biliyor musun?
</p>
<p>
Bu sözün lisansı &copy; benimdir:)
Bu kodlamanın sayfada görünümü:

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Bugün hava nasıldı?
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]<HTML> kodları böyle yazılmalı.
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Kitap & Cd satan bir yer biliyor musun?
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Bu sözün lisansı & benimdir :)

Nasıl küçük ama işlevi büyük HTML kodları işe yarıyor değil mi?
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst