Hormonlarımız da Beslenmek İster!

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Hormonlarınız da Beslenmek İster!

Vücudumuzda özlem, mutluluk, heyecan, coşku, saldırganlık, merak gibi pek çok dürtüyü besleyen kimyasallar var. Keyifli bir yaşam için, hormonlarınızı da beslemeniz gerekir.

27D0A55B264CF3AE24FB830D36111.jpg


Hormonlarınız da Beslenmek İster!



Son zamanlarda neşenizi kaybettiyseniz veya aşırı iş yükü nedeniyle stres yaşıyorsanız, mutfağa yönelip buzdolabına bir göz atın.
Yapılan son araştırmalara göre; bilinçli beslenme sadece ****bolizmanın düzenli çalışması ve organlarımızın fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için değil; aynı zamanda iyi bir ruh haline sahip olabilmemiz için de gereklidir.
Besinlerin içindeki bazı maddeler, ruh halimizden sorumlu olan hormonların yapı taşlarını sağlamak gibi önemli bir görev üstlenirler. Dopamin, seratonin ve melatonin… Adlarını sıkça duyduğumuz bu üçlü, biokimyasal açıdan birbirine bağlıdır.
Depaminin yapı taşından serotonin, serotoninin hapsolmasından da melatonin oluşuyor. Bu nedenle dopamine iyi gelen bir madde seratonine; bu nörotranmitleri olumlu etkileyen de melatonine iyi geliyor.
Dopaminin oluşumunu sağlayan aminoasit peynir, et ve balık gibi proteinden zengin besinlerde bolca yer alıyor. Bunların yanı sıra süt ürünleri, tahıl, patates, domates, portakal ve çikolata da bu maddeden zengin besinler arasındadır.
Uzmanlar dingin bir zihin için her gün bir avuç kadar fındık, fıstık tüketmenizi öneriyorlar. Zaman zaman fırında pişirilmiş patatesli bir dilim kırmızı et yemenizde de fayda var. Sebzeli somon, pilav ve mercimekli yemekler de hafızanızı yeniden tazelemenize katkı sağlıyor. Yatağa uzandığınızda uyuyamıyorsanız, küçük bir arpça çikolata yemek işe yarayacaktır.
Alıntıdır
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst