Horary (Soru) Astrolojisi

nk83

࿐*⁀➷
Site Yazarı
Tepki
87.483
Horary Harita Nedir?

Horary (Saat) Astrolojisi, en kısa tanımıyla "soru anının haritasıdır." Doğum haritasının aksine, kişinin doğum bilgilerine değil, sorunun sorulduğu anın gökyüzü konumuna bakılarak cevap verilir.

İşte Horary'nin temel özellikleri:

Anlıktır:
Merak edilen spesifik bir soru (Örn: "Evlenecek miyim?", "Kaybettiğim anahtar nerede?", "Bu işe girecek miyim?") sorulduğu an gökyüzü durdurulur ve bir fotoğrafı çekilir.

Net Cevaplar Verir: Genellikle "Evet" veya "Hayır" odaklıdır. Olayın sonucunu ve sürecin nasıl ilerleyeceğini gösterir.

Kehanet Odaklıdır: Karakter analizi veya psikolojik derinlikten ziyade, somut olayların akıbetiyle ilgilenir.

Geçerlilik Süresi: Genellikle kısa vadeli (birkaç ay veya en fazla 1 yıl) durumlar için en sağlıklı sonuçları verir.
Kritik Kural: Bir soru aynı kişi tarafından aynı konu için sadece bir kez sorulabilir. Cevap beğenilmediği için tekrar harita açılması sistemi yanıltır.

Son düzenleme:
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Site Yazarı
Tepki
87.483
Horary (Soru) Astrolojisi'nde zamanlama konusunda iki temel yaklaşım olsa da, uygulanan altın kural şudur:

1. Temel Kural: Soruyu Anladığın An

Soruyu soran kişi karşındaysa, soruyu sorduğu anın haritası açılır. Ancak kişi sana mesajla ulaşıyorsa; mesajı okuduğun ve soruyu tam olarak idrak ettiğin anın haritası çıkarılır.

2. Neden Senin Okuduğun An?

Astrolojik mantığa göre "soru", astrolog soruyu zihninde hamile kalıp kabul ettiğinde (doğru anladığında) doğmuş sayılır. Bu yüzden:

Kişinin mesajı attığı saat değil,

Senin mesajı gördüğün, okuduğun ve ne dendiğini anladığın konum ve saat esas alınır.

Özetle: Danışan soruyu sordu, sen bildirimi gördün ve "Tamam, soruyu anladım" dediğin o anın gökyüzü haritasını çıkarıyorsun.

Son düzenleme:
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Site Yazarı
Tepki
87.483
Horary Astroloji, gökyüzünün o anki durumunu bir "kehanet aracı" olarak kullanır. Bu sistemde haritayı okuyabilmen için bilmen gereken en temel kurallar şunlardır:

1. Gösterge Seçimi (Significators)

Haritadaki her gezegen birini temsil eder. En önemli iki aktör şunlardır:

Müsteri (Soran Kişi): Yükselen burcun (ASC) yönetici gezegeni ve her zaman ek olarak Ay.

Mesele (Soru): Sorunun ilgili olduğu evin yönetici gezegeni. (Örneğin; para için 2. ev, aşk için 7. ev, kariyer için 10. ev yönetici gezegeni).

2. Ay’ın Rolü (Zamanın Motoru)

Ay, Horary haritalarının en önemli parçasıdır. Olayın nasıl akacağını ve hızını o belirler:

Ay Boşlukta mı? (Void of Course): Ay, bulunduğu burçtan çıkana kadar hiçbir gezegenle temel açı yapmıyorsa, genellikle "bu işten bir sonuç çıkmaz" veya "hiçbir şey değişmez" denir.

Ay'ın Son Açısı: Ay'ın burç değiştirmeden önce yapacağı son açı, olayın finalini fısıldar.

3. Temel Kavramlar

Haritayı yorumlarken şu üç duruma dikkat edilir:

Aplikasyon (Yaklaşan Açı): İki gösterge birbirine doğru açı yapmaya gidiyorsa olay gerçekleşecek demektir.

Seperasyon (Uzaklaşan Açı): Olay çoktan olmuş, bitmiş veya fırsat kaçmış demektir.

Kısıtlamalar: Eğer yükselen burç 0-3 derece arasındaysa "soru çok yeni", 27-30 derece arasındaysa "karar verilmiş, soru sormak için çok geç" kabul edilir.

4. Evlerin Anlamları

1. Ev: Danışan (Soran Kişi)

Soran kişinin kendisi, fiziksel bedeni, sağlığı ve o anki ruh halidir.
  • Anahtar: "Benim durumum ne olacak?"

2. Ev: Maddi Varlıklar ve Özgüven

Para, maaş, taşınabilir eşyalar (cüzdan, altın vs.), kişisel değerler ve kişinin özgüveni.
  • Anahtar: "Para kazanacak mıyım?", "Eşyam nerede?"

3. Ev: İletişim ve Yakın Çevre

Kardeşler, komşular, kısa yolculuklar, her türlü mesaj, mail, haberleşme ve temel eğitim.
  • Anahtar: "Haber gelecek mi?", "Kardeşimle durumum ne?"

4. Ev: Kökler ve Taşınmazlar

Ev, arsa, gayrimenkul, baba, aile gelenekleri ve "meselenin sonu" (bir işin nasıl nihayete ereceği).
  • Anahtar: "Ev satılacak mı?", "Babamın sağlığı nasıl?"

5. Ev: Keyif ve Çocuklar

Çocuklar, hamilelik, aşk hayatı (flörtler), hobiler, borsa/kumar gibi riskli yatırımlar ve eğlence.
  • Anahtar: "Hamile miyim?", "Aşk hayatım ne olacak?"

6. Ev: Hizmet ve Sağlık

Hastalıklar, günlük rutin işler, iş arkadaşları, evcil hayvanlar ve zorunlu hizmetler.
  • Anahtar: "Hastalığım geçecek mi?", "Evcil hayvanım bulunur mu?"

7. Ev: Ortaklıklar ve Açık Düşmanlar
Eş, ciddi ilişki (sevgili/nişanlı), iş ortağı, mahkemelik olunan kişi veya "karşıdaki herhangi biri".

• Anahtar: "Evlenecek miyiz?", "Davayı kim kazanacak?"

8. Ev: Kayıplar ve Başkasının Parası

Borçlar, vergiler, miras, eşin/ortağın parası, ameliyatlar, ölüm ve krizler.
  • Anahtar: "Kredi çıkar mı?", "Miras kalacak mı?"

9. Ev: Uzaklar ve Vizyon

Yurt dışı, uzak yolculuklar, akademik eğitim, hukuk, din, rüyalar ve yayıncılık.
  • Anahtar: "Vizem onaylanır mı?", "Üniversiteyi kazanır mıyım?"

10. Ev: Kariyer ve Başarı

Meslek, toplumsal statü, unvan, anne ve otorite figürleri (patron, devlet).
  • Anahtar: "Terfi alacak mıyım?", "İş başvurum kabul edilir mi?"

11. Ev: Sosyal Çevre ve Umutlar

Arkadaşlar, sosyal gruplar, dernekler ve geleceğe dair dilekler/umutlar.
  • Anahtar: "Hayalim gerçekleşecek mi?", "Arkadaşım bana dürüst mü?"

12. Ev: Gizli Alan ve Kısıtlamalar

Gizli düşmanlar, arkadan dönen işler, hapishaneler, hastaneler, korkular ve izolasyon.
  • Anahtar: "Arkamdan iş çeviren var mı?", "Bu korkumdan kurtulacak mıyım?"

Önemli İpucu: Horary'de "Türetilmiş Evler" mantığı vardır. Örneğin, eşinin (7. ev) parasını (eşin 2. evi) merak ediyorsan, haritanın 8. evine bakarsın. (7'den itibaren 2 sayarak)

Altın Not: Horary'de sadece Temel Açılar (Kavuşum, Sekstil, Kare, Üçgen, Karşıt) kullanılır. Asteroitler veya karmaşık matematiksel noktalar genellikle kafa karıştırmasın diye devre dışı bırakılır.

Son düzenleme:
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Site Yazarı
Tepki
87.483
Hangi sorular sorulabilir?

Horary (Soru) Astrolojisi'nde aklına gelebilecek neredeyse her spesifik soruyu sorabilirsin, ancak bu sistemin "verimli" çalışması için soruların belirli bir yapıda olması gerekir.

En iyi sonuç veren soru kalıpları ve kategoriler şunlardır:

1. Evet / Hayır Soruları (En Yaygın)

Horary'nin en güçlü olduğu alandır. Net bir sonuç odaklıdır.
  • "Bu işe kabul edilecek miyim?"​
  • "Eski sevgilimle barışacak mıyız?"​
  • "Bu evi satın alabilecek miyim?"​
  • "Sınavı geçecek miyim?"​

2. "Nerede?" Soruları (Kayıp Eşyalar)

Bir eşyayı veya canlıyı bulmak için kullanılır.
  • "Kaybettiğim pasaportum nerede?"​
  • "Kaçan kedim eve dönecek mi, şu an nerede?"​
  • "Cüzdanımı çalındı mı yoksa evde mi unuttum?"​

3. İlişkiler ve Niyetler

İnsanların birbirine olan bakış açısını anlamak için sorulur.
  • "O kişi benden hoşlanıyor mu?"​
  • "Bana karşı dürüst mü?"​
  • "Beni aldatıyor mu?"​

4. Karşılaştırma ve Seçim (Meli / Malı)

İki seçenek arasında kalındığında yol gösterir.
  • "Mevcut işimde mi kalmalıyım, yoksa yeni teklifi mi kabul etmeliyim?" (Burada harita her iki seçeneğin de akıbetini gösterir).​
  • "Bu ameliyatı şimdi mi olmalıyım?"​

5. Haber Doğruluğu

Duyulan bir bilginin gerçekliğini teyit etmek için sorulur.
  • "Duyduğum bu haber/dedikodu doğru mu?"​

Sorulmaması Gerekenler veya "Hatalı" Soru Tipleri

Horary, bir "Fal" veya "Genel Yaşam Rehberi" değildir. Şu tarz sorular haritayı kilitler:
  • Belirsiz Sorular: "Gelecekte beni neler bekliyor?" (Bunun için doğum haritasına bakılır).​
  • Merak Giderme / Test Etme: Cevabını zaten bildiğin bir şeyi astroloğu denemek için sormak ("Şu an cebimde kaç para var?" gibi).​
  • Aynı Soruyu Tekrar Sormak: Bir kez cevap aldıktan sonra (cevap olumsuz çıksa bile) "Belki değişmiştir" diye aynı soruyu kısa süre sonra tekrar sormak haritayı geçersiz kılar.​
  • Başkası Adına Gereksiz Merak: Seninle hiçbir bağı olmayan, sadece magazinel merak içeren sorular (Örn: "X ünlüsü Y ünlüsünden ayrılacak mı?"). Senin hayatını doğrudan etkilemeyen sorulara harita genellikle cevap vermez.​
Püf Noktası: Soru ne kadar samimi, net ve acil bir ihtiyaçtan doğmuşsa, harita o kadar doğru ve berrak cevap verir.

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Site Yazarı
Tepki
87.483
Mükemmel bir şey ben AI ile bakıyorum (haritayı başka yerde çıkarıyorum AI çıkaramıyor o yorumu iyi yapıyor) bilme olasılığı çok yüksek (istatistik tutuyorum da :cokkomik: )

"Aynı Soruyu Tekrar Sormak" diyor ya sorsanız bile aynı şeyleri çıkarıyor farklı bir şey demiyor

Son düzenleme:

bitter_im

Kılıç Arslan
Site Yazarı
Tepki
82.840
Mükemmel bir şey ben AI ile bakıyorum (haritayı başka yerde çıkarıyorum AI çıkaramıyor o yorumu iyi yapıyor) bilme olasılığı çok yüksek (istatistik tutuyorum da :cokkomik: )

"Aynı Soruyu Tekrar Sormak" diyor ya sorsanız bile aynı şeyleri çıkarıyor farklı bir şey demiyor
hahahaha maşallah sen epey piri oldun :kriz: arada benimde kahrımı çekiyorsun iyiki var haha yani kulak çınlamasına kadar biliyorsa haha

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar