Hollandez Sosu

zuzu44

Daimi Üye
Katılım
5 Ekim 2010
Mesajlar
10.822
Tepki
8.684
Puan
113
Konum
istanbul
attachment.php
MALZEMELER
10 kişilik
10 adet ezilmiş tane karabiber
1 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan
1 kahve fincanı sirke
2 çorba kaşığı su
4 yumurta sarısı
500 gr eritilmiş suyu alınmış tereyağı
¼ tatlı kaşığı tuz
½ limonun suyu





Hollandez sosu tarifi
Soğanıi karabiberi ve sirkeyi ağır ateşte, sirke dibinde az bir miktar kalıncaya kadar kaynatın. İlk sıcaklığı geçince içine su, tuz, limon suyu ve yumurta sarısını ekleyin. Çırpma teli ile dikkatlice ve devamlı karıştırın, yumurta iyice kabarıp koyulaşmalı ama pişmemelidir. Yumurta parçaları top top kalmalı, kaybolmamalıdır. Sonra tereyağını ip gibi akıtarak yumurtaya karıştırın, yedirin. İnce süzgeçten geçirip kullanın.Sos kesilirse bir kapta biraz suya azar azar yedirin. Sos çok koyulaşmasın sonra kesilir. Yağ ılık olmalıdır, soğuk olursa sos kesilir. Ayrıca ılık yerde korunmalıdır yoksa sos kesilebilir.

alıntıdır...
 

Ekli dosyalar

  • hollandez-sos.jpg
    hollandez-sos.jpg
    21,8 KB · Görüntüleme: 56

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Sosu hazir alipta yaptim, harika olmustu.
Yapmasi biraz zahmetli cünkü cesaret edemedim. :utandim:
 

elis

Daimi Üye
Katılım
1 Mayıs 2010
Mesajlar
4.752
Tepki
4.883
Puan
113
Yaş
44
Konum
burdan:)
cok guzelmis,denemek lazim,,ama esim bunun icinde 4 yumurta var desem,camdan asagi atar onu,,,,,yumurta ozu kullandim derim bende:kptmya:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst