Hindistan Cevizli Şerbetli Tatlı

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
20200405_210705.jpg


İtiraf edeyim yaptıktan sonra görüntüsü sebebiyle çok da "Vaaoouv!" olmadım ama bir tane yedikten sonra gözlerim yuvalarından fırladı :neee: 3,5 yaşındaki yeğenime de verdim kıyamam dili de zor dönüyor mökemmel olmuş dedi birlikte dibini kazıdık :kopkop: Ben yarım malzemeyle yaptım ama buraya tam malzemeyi koyuyorum. Bu arada tarif bana ait değildi netten bulmuştuk. Buradan tarif sahibine sevgiler olsun :kaalp:

Hindistan Cevizli Şerbetli Tatlı


Hamur malzemeleri
125 gr. oda sıcaklığında tereyağ (Ben dolaptan çıkarmıştım yumuşasın diye biraz erittim. O ısıyla yumuşadı zaten olmadı kaseye rendeleyebilirsiniz öyle de yumuşar)
1 yumurta
1 çay bardağı hindistan cevizi
Yarım su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu

Bulamak için : Hindistan cevizi

Şerbet için : 1 su bardağı toz şeker, 1,5 su bardağı su

Yapılışı

Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi bir kaşıkla iyice karıştırın. Un ve kabartma tozunu da ekledikten sonra yoğurup iki ya da üç bezeye ayırın. Bu bezeleri bir tezgah üzerinde elinizle çubuk gibi uzatın ve üzerine hindistan cevizi serpip birazda öyle yuvarlayın (İyice yapışsınlar diye) Şimdi de istediğiniz şekilde kesin. Ben kare kare yaptım ama siz üçgen dikdörtgen ya da verevine kesebilirsiniz.

Bu küçük lokmacıkları aralıklı olarak yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pembeleşene dek pişirin. İlk sıcaklığı çıkan tatlıların üzerine de ılınan şerbeti gezdirin ve çekmesini bekleyip süsleyin

 
Son düzenleme:

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.643
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Ellerine saglık bacımm malzemelerde evde olanlardan çok iyi pratik :durbun: :kalp:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst