İtiraf edeyim yaptıktan sonra görüntüsü sebebiyle çok da "Vaaoouv!" olmadım ama bir tane yedikten sonra gözlerim yuvalarından fırladı

Hindistan Cevizli Şerbetli Tatlı
Hamur malzemeleri
125 gr. oda sıcaklığında tereyağ (Ben dolaptan çıkarmıştım yumuşasın diye biraz erittim. O ısıyla yumuşadı zaten olmadı kaseye rendeleyebilirsiniz öyle de yumuşar)
1 yumurta
1 çay bardağı hindistan cevizi
Yarım su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
Bulamak için : Hindistan cevizi
Şerbet için : 1 su bardağı toz şeker, 1,5 su bardağı su
Yapılışı
Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi bir kaşıkla iyice karıştırın. Un ve kabartma tozunu da ekledikten sonra yoğurup iki ya da üç bezeye ayırın. Bu bezeleri bir tezgah üzerinde elinizle çubuk gibi uzatın ve üzerine hindistan cevizi serpip birazda öyle yuvarlayın (İyice yapışsınlar diye) Şimdi de istediğiniz şekilde kesin. Ben kare kare yaptım ama siz üçgen dikdörtgen ya da verevine kesebilirsiniz.
Bu küçük lokmacıkları aralıklı olarak yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pembeleşene dek pişirin. İlk sıcaklığı çıkan tatlıların üzerine de ılınan şerbeti gezdirin ve çekmesini bekleyip süsleyin
Son düzenleme: