Hindistan Cevizli Marzipan Pastalarda Süslemeler icin-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
Bu tarifin hem malzemeleri her evde bulunur, hem de yapımı çok basittir. Fakat şimdiden uyarmak isterim ki bu bir "şeker hamuru" değildir. Bu tarifle pasta kaplanmaz, incik cıncık pasta süslemeleri yapılmaz. :) Sadece basit çiçekler, pasta kenar topcukları, minyatür meyveler vb. yapılabilir..



Hindistan cevizli marzipanın kokusu inanılmaz güzel, mis gibi hindistan cevizi kokuyor elbetteki, ağızda hissedilen hindistan cevizi parçaları çok hoş, fakat tadı oldukça şekerli.. Bu tarifi pasta kursuna giderken gerçek marzipanı ararken bulmuştum, içinde ayrıca hindistan cevizi aroması vardı. Ben kendimce değişiklikler yaparak uyguladım oldukça iyi oldu. Saklama koşuluna gelince buzdolabında uzun süre muhafaza edilebiliyor. Renklendirme işlemi şeker hamurundaki gibi homojen dağılmıyor. Hindistan cevizi parçaları yüzünden yer yer daha koyu noktalar elde ediliyor fakat bunun dışında bir sorun yok, istediğiniz gıda boyası ile hamuru renklendirebilirsiniz



Hindistan Cevizli Marzipan Tarifi;
Malzemeler;

1 bardak kuru hindistan cevizi (blendırdan geçirilerek inceltilmiş ~ 85 gr)
Yarım bardak su ~ 110 gr
1 bardak şeker ~ 220 gr

Hazırlanışı;

Öncelikle kuru hindistan cevizlerini blendırdan geçirerek mümkün olduğunca inceltin.
Daha sonra orta boy bir sos tenceresi içinde orta ateşte şekeri ve suyu hiç karıştırmadan kaynatın. İçine hindistan cevizini ekleyip güzelce karıştırın. Soğuduktan sonra güzelce yoğurup top haline getirin, streç filmle hava almayacak şekilde sarıp buzdolabında saklayın. Ellerinize yapışmaması için pudra şekeri kullanabilirsiniz. H.C.Marzipanı kullanmadan önce oda sıcaklığına getirirseniz çalışmanız kolaylaşır.


alinti
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst