Hindili pilav

T

tugceyildiz

Misafir
Malzemeler:

2 su bardağı calrose pirinci
2 adet ananas dilimi
200 gr. kuşbaşı hindi eti
2 adet havuç
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz

Hazırlanışı:

Pirinci yarım saat önceden ılık suda bekletip suyunu süzün. Hindi etlerini ayrı bir tencerede haşlayıp suyunu süzün. Pirinci pilav tenceresine alıp zeytinyağı ve tereyağında tane tane oluncaya kadar kavurun. İçine haşlanmış hindi eti, önceden haşlayıp doğradığınız havuç ve ananasları ekleyip karıştırın. Üzerine sıcak su ve tuz ilave edip pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin ve dinlendirin. Sıcak servis yapın.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst